TESK'den '1915' açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1915 olayları hakkında çeşitli parlamentoların aldığı kararları eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1915 olayları hakkında çeşitli parlamentoların aldığı kararları eleştirerek, "Bu iş tarihçilerin işidir. Bazı ülke parlamentoları siyasi amaçları için bu tür yanlı karar almaktan vazgeçmelidir" ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, 1915 olaylarının 100. yılında Ermeni tehcirinin bazı ülke parlamentoları tarafından "soykırım" olarak kabul edilmesinin ağır bir itham olduğunu ve bunun kabul edilemeyeceğini kaydetti. Palandöken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Parlamentoların aldığı bu kararlar bizim için yok hükmündedir. Türkiye olayın tarihçiler tarafından tarafsızca araştırılması için tüm arşivlerini açtığını deklare etmiştir. Buna rağmen bazı ülke parlamentoları tarafından siyasi bir karar alınarak Türk milletinin zan altında bırakılması kabul edilemez bir durumdur.

Karma İstişare Komitesi Türkiye Eşbaşkanı olarak AB Tarafı Başkanı Cveto Stantic'e bir mektup yazarak konunun tarafsızca ele alınması gerektiğini belirttim. Bu iş tarihçilerin işidir. Bazı ülke parlamentoları siyasi amaçları için bu tür yanlı karar almaktan vazgeçmelidir."

Bu konularda ilginizi çekebilir