TESK'ten vatandaşa ucuz gıda uyarısı

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Merdiven altı üretilen gıda ürünlerini kesinlikle almayın. Normalden ucuza satılan yiyeceklere şüpheyle yaklaşın" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşlara, merdiven altı üretilen gıda ürünlerini kesinlikle almamaları uyarısında bulundu. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, ramazan ayının piyasalara getirdiği canlılığın esnafı memnun ettiğini belirterek, aynı hareketliliği bayramda da beklediklerini ifade etti. 

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla denetim dışı üretimle piyasaya sürülen tatlı, şekerleme ve şarküteri ürünlerinin arttığına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti: 

"Merdiven altı üretilen gıda ürünlerini kesinlikle almayın. Normalden ucuza satılan yiyeceklere şüpheyle yaklaşın. Yol kenarında araç arkalarında satılan tatlı, şekerleme, çikolata, kadayıf ve ekmek gibi yıkanmadan yenebilen ürünlerden uzak durun. Alacağınız her kaçak ürün, sağlığınıza zarar vereceği gibi dükkanında vergisini veren, primini ödeyen, işçi çalıştıran, hijyen kurallarına uyan esnafın kapısına kilit vurması demektir." 

Palandöken, yapılan denetim ve laboratuvar çalışmaları sonucunda bir çok ürünün, etiketteki özellikleri taşımadığı ve tüketicinin aldatıldığının ortaya çıktığını belirterek, "Vatandaşımız da dikkat etmeli. Bakın 5 liraya sosis, 10 liraya kavurma olmaz, 3-5 liraya tatlı satılıyorsa almamak gerekir" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir