TİM, inovatif fikir "avında"

Katma değeri yüksek üretimin ilk önceliği olarak gösterilen inovatif fikirler geliştirmek için çalışmalarını sürdüren TİM tarafından hayata geçirilen "İNOVATİM" projesinde öğrenci sayısı 4 bine ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) her üniversiteden 5 kişilik temsilci seçerek inovatif takım oluşturmaya çalıştığı "İNOVATİM" projesindeki öğrenci sayısı 4 bine ulaştı. 

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaptığı açıklamada, 2023 ihracat hedeflerine ulaşmak için katma değeri yüksek ve yenilikçi ürünlere ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Her alanda inovatif düşünmeyi teşvik etmek istediklerini dile getiren Büyükekşi, 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamak için katma değeri yüksek üretimin öncelik haline getirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Bunun için de inovatif fikirleri kucaklamak ve geliştirmek gerektiğine işaret eden Büyükekşi, "Bu konuda gençler yadsınamayacak kadar büyük bir potansiyele sahip" dedi. 

Bu kapsamda "Türkiye'nin en değerli zenginliği" diye nitelendirdiği gençlere ulaşmaya çalıştıklarını belirten Büyükekşi, her üniversiteden 5 kişinin Türkiye İnovasyon Haftası temsilcileri olarak seçileceği inovatif bir takım oluşturmayı hedefleyen "İNOVATİM" uygulamasının hızla sürdüğünü vurguladı. 

"Hedefimiz 10 bin gence ulaşmak"

Proje kapsamında irtibat kurulan öğrenci sayısının 4 bine ulaştığını aktaran Büyükekşi, "Seçtiğimiz öğrenciler, okudukları üniversitelerde inovasyon ve kariyer konularında gençleri bilinçlendirmek, İnovasyon Haftası boyunca konuşmacılara mihmandarlık yapmak, katılımcı üniversiteleri etkinlik boyunca koordine etmek gibi önemli roller üstleniyorlar. Hedefimiz 10 bin gence ulaşmak. Bu gençlerimiz sayesinde inovasyonun etki alanı üniversitelere yayılacak ve geleceğin Türkiye'sinde genç beyinlerin önü açılacak" diye konuştu. 

Türkiye'de inovasyon ve üniversite öğrencileri için kariyer çalışmalarının gelişmesine katkıda bulunacak proje çerçevesinde gençlerin sektörlerin önemli isimleriyle buluşacağına dikkati çeken Büyükekşi, şunları kaydetti: 

"İNOVACLUP çalışmasını da devreye soktuk"

"NOVATİM kapsamında İNOVACLUP çalışmasını da devreye soktuk. Bu çalışma sayesinde de İNOVATİM kapsamındaki takımlar, Türkiye'nin önde gelen 'bin CEO'su gibi üst düzey yöneticileriyle buluşma imkanına kavuşacak. Bu yöneticilerimiz bir anlamda gençlere ağabeylik veya ablalık yapacak, bilgi, tecrübe ve deneyimlerini paylaşacaklar. Öğrenciler ayrıca bir anlamda iş hayatının içine dahil edilerek gelişmeleri takip etme imkanı bulacak." 

Bu konularda ilginizi çekebilir