Türkiye’nin aydınlık geleceği için haydi İnovasyon Haftası’na!..

TİM, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle; İzmir, Ankara ve Gaziantep’in ardından Türkiye İnovasyon Haftası’nın finalini, 4-5-6 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), Ekonomi Bakanlığı desteğinde; Arçelik, Sabancı Holding, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları’nın (THY) stratejik ortaklığı ile bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği Türkiye İnovasyon Haftası, 4-5-6 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

Açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, kapanışını ise 6 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı etkinliğe, online başvuru yapan herkes katılabilecek. Bu yıl Hollanda’nın stratejik partner ülke olarak destek verdiği etkinliğe katılanlarla, etkinliğin konuşmacısı Gijs Van Wulfen’in Türkçeye çevrilen ve inovasyon yolunda rehber niteliğindeki “The Innovation Expedition” adlı kitabı ücretsiz olarak dağıtılacak. 

TİM Başkanı Büyükekşi:
Toplumun tüm kesimlerinin inovasyona yönelik ilgisini yükseltmek istiyoruz

Etkinliğin tanıtımıyla ilgili İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İzmir, Ankara ve Gaziantep'te gerçekleştirilen ve yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı Türkiye İnovasyon Haftası Anadolu turunun ardından; İstanbul'da yapılacak etkinliğin önemine dikkat çekti. Son 3 yıldır inovasyon konusunda Türkiye'de bir farkındalık yaratmaya çalıştıklarını anlatan Büyükekşi, “Bunu başardığımızı görüyoruz. İstanbul, Türkiye İnovasyon Haftası 2014'ün final etkinliği olacak” dedi. Etkinlikte; teknoloji, iş dünyası, eğitim, dünyayı yöneten Türkler, dijital medya, pazarlama, bilim ve enerji gibi konu başlıklarında sunumlar yapılacağını kaydeden Büyükekşi, Türkiye'nin en inovatif firmalarının ödüllendirileceği İnovaLİG ve 10 bin başvuru arasından 500 başarılı öğrencinin seçileceği İnovaTİM finallerinin de etkinlik kapsamında gerçekleştirileceğini söyledi. Sözlerini, “Farkındalığı daha da artırmak; fabrikada çalışan işçiden, beyaz yakalıya, sokaktaki vatandaştan öğrencilere kadar toplumun tüm kesimlerinin inovasyona yönelik ilgisini yükseltmek istiyoruz” şeklinde sürdüren Büyükekşi, “Çünkü Türkiye'yi 2023 hedeflerine ve geleceğe inovasyon taşıyacak” dedi. Hollanda'nın bu yılki etkinliklere partner ülke olma talebinin önemine de değinen Büyükekşi, önümüzdeki yıllarda benzer ortaklıklar olabileceğini sözlerine ekledi.  

Stratejik partner olarak başından beri destekliyorlar

Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğine stratejik partner olarak destek veren şirketlerin temsilcileri de basın toplantısına katılarak birer konuşma yaptılar. Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, inovasyon bilincinin yaygınlaşmasında önemli katkı sağlayan ve yeni fikirlerin gelişimine ilham veren Türkiye İnovasyon Haftası’nı, stratejik partner olarak başından beri desteklediklerini belirtti. 

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise konuşmasında, yenilikçiliğe ve katma değere dayalı ekonomiyi ülkenin geleceği olarak gören ve bu konuda önemli yatırımlar yapan bir banka olarak üç yıldan bu yana İnovasyon Haftası etkinliğinde TİM'in stratejik ortağı olduklarını vurguladı. 

THY bu yıl ilk kez stratejik ortak olarak katılıyor

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman da, inovasyon ve girişimciliğin, Türkiye’nin rekabet gücünün enerjisi ve motoru olacağına inandıklarını belirterek, “Bu platformun parçası olmaktan gurur duyuyoruz” derken, THY Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur, THY olarak Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerine bu yıl ilk kez stratejik ortak olarak katıldıklarını ifade etti. 

Toplantıya katılan Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom da konuşmasında, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin farkında olduklarını belirterek, “Bu hedefleri ulaşılması için de ekonomide yüksek yaratıcılık gerektiğini biliyoruz. Hollanda dünyada 20 sektörde dünya liderliğine oynuyor ve hemen hemen hepsinde inovasyon ön plana çıkıyor. Bu 20 sektörümüzle biz Türkiye için iyi bir partner ülke olacağız ve Türkiye’nin 2023 yolculuğuna katkı sağlayacağız” dedi.

İnovasyon Haftası'na katılacak isimlerden bazıları:

ESKO AHO

esko_aho.jpg

Finlandiya eski Başbakanı İnovasyon Haftası’nın ünlü konuşmacılarından Esko Aho, inovasyon ve eğitim konusunda bir konferans verecek. Kalkınma odaklı Finlandiya Eğitim modeli ve PISA ile ilgili uzmanlıkları bulunan Aho, Fin Endüstrisi Doğu Ofisi Yönetici Başkan görevini yürütüyor.

 

 

NICHOLAS NEGROPONTE

nicho.jpgMIT Media Lab. Kurucusu Keskin teknoloji anlayışına sahip dünyaca ünlü bir vizyoner olan Negroponte, etkinliğin diğer ünlü konuşmacılarından biri. MIT Media Laboratuarının kurucusu olan Negroponte, etkinlikte teknoloji konulu bir konferans verecek.

 

 

DRS.GIJS VAN WULFEN

drs.jpgThe Forth Innovation Method Yeni ürünleri, servisleri ve iş modellerini kavramak için hızlı ve yapısal bir yol üreten ve Linkedin’de 200 binden fazla takipçiyle Uluslararası En İyi 40 İnovasyon Bloggerı
arasına girerek üçüncü olan Wulfen, İnovasyona Nasıl Başlanır konulu bir konferans verecek.

 

JEREMY LIDDLE

jeremy.jpgG20 Genç Girişimciler Birliği Avustralya Temsilcisi Girişimci ekosistemlerinde, fikir oluşturma ve potansiyeli yüksek küçük ve orta seviye girişimcilere strateji belirlemede uzman olan Liddle, Gençlik İstihdamı ve Girişimcilik Eko Sistemi konulu konferansın konuşmacısı.

 

 

BERTRAND PICCARD

bert.jpgSolar Impulse Projesi Başkanı Doktor ve psikiyatrist olan Piccard, havacılığa özel ilgisi olan kaşif ve deneyimlerini dünya ile paylaşmayı seven bir konuşmacı olarak üç farklı kariyeri eş zamanlı yürütüyor. Piccard’ın İnovasyon Haftası’ndaki konferans konusu ise bilim.

 

 

ROBERT TERCEK

robert.jpgMilestone Entertainment ve Creative Vision Vakfı Başkanı İnteraktif alanda dünyanın üretken yaratıcılarından biri olan Tercek, uydu televizyonu, oyun konsolu, internet, interaktif televizyon ve mobil ağlar da dahil dijital platformda farklı etkinlikler yarattı. Tercek’in konferans konusu dijital dünya ve sosyal medya.

 

 

Türkiye İnovasyon Haftası’nda katılımcıları neler bekliyor?

Daha dolu, daha yenilikçi...

inova.jpg4-6 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek Türkiye İnovasyon Haftası, 2013 etkinliğine kıyasla daha kapsamlı olacak. TİM, bu yılki etkinlikte birçok yeniliğe de imza atacak. Türkiye İnovasyon Haftası’na bu yıl ilk kez yabancı bir ülke olarak Hollanda partner olacak. Bu gelenek her yıl bir başka ülke ile devam ettirilecek. Bu yıl bir başka yenilik de İnovaLİG finalistleri olacak. TİM’in bu yıl startını verdiği ve inovasyonu şirketlerin gündemine taşıdığı İnova- LİG kapsamında, 5 farklı kategoride Türkiye’nin İnovasyon Şampiyonları ödüllendirilecek. Türkiye’nin İnovasyon Şampiyonları, Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek.4-6 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek Türkiye İnovasyon Haftası, 2013 etkinliğine kıyasla daha kapsamlı olacak. TİM, bu yılki etkinlikte birçok yeniliğe de imza atacak. Türkiye İnovasyon Haftası’na bu yıl ilk kez yabancı bir ülke olarak Hollanda partner olacak. Bu gelenek her yıl bir başka ülke ile devam ettirilecek. Bu yıl bir başka yenilik de İnovaLİG finalistleri olacak. TİM’in bu yıl startını verdiği ve inovasyonu şirketlerin gündemine taşıdığı İnova- LİG kapsamında, 5 farklı kategoride Türkiye’nin İnovasyon Şampiyonları ödüllendirilecek. Türkiye’nin İnovasyon Şampiyonları, Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek.   

Katılımcılara ücretsiz kitap

inovasyon_kitap-002.jpg

4-6 Aralık tarihleri arasında Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğine katılanlar, inovasyon ziyafetiyle yetinmeyip bir de ücretsiz kitaba sahip olacaklar. Etkiniğin konuşmacısı Gijs Van Wulfen’in Türkçeye çevrilen inovasyon yolunda rehber niteliğindeki “The Innovation Expedition” adlı kitabı tüm katılımcılara ücretsiz olarak dağıtılacak.

Ar-Ge merkezlerinden, teknoparklara

Ülkedeki inovasyonun gelişmesine katkı sağlayan Ar-Ge Merkezleri, üniversiteler, teknoparklar ve bilim&teknoloji merkezi Türkiye İnovasyon Haftası’nda buluşacak. Türkiye’deki tüm üniversitelerin tasarım ve mühendislik bölümlerinde dereceye giren öğrenciler ve proje sahibi öğrenciler Türkiye İnovasyon Haftası’nda ağırlanacak.

500 öğrenciye burs…

TİM’in, Türkiye’deki tüm üniversitelerden inovasyon temsilcisi öğrencileri kapsayan İnovaTİM projesi bu yılki etkinlikte yeni bir boyut kazanacak. Toplam 10.000 öğrencinin
başvurduğu İnovaTİM kapsamında şanslı öğrenciler belirlenecek. Başvurular arasından 500 inovasyon temsilcisi İnova-TİM olarak seçilecek ve özel staj, burs, mentorluk imkanlarına sahip olacak.

 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir