ULUTEK ve TTO’ya yeni yönetim

ULUTEK ile Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ-TTO) yeni yönetimlerini belirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK)’in genel kurulunda yapılan seçimlerde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay yeniden iki yıllığına ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilirken, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da Başkanvekili oldu. Yönetim kurulunda ise; Dr. Mustafa Uysal, Orhan Sabuncu, Prof. Dr. Atakan Avcı, Prof. Dr. Mehmet Karahan, Prof. Dr. Tuncay Ertaş, Prof. Dr. Hulusi Malyer, Okay Civelek, Cüneyt Şener ve Dr. Mustafa Hatipoğlu yer aldı.

UÜ-TTO genel kurulunda da Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay olurken, başkanvekilliğine Cüneyt Şener seçildi. Yönetim kurulu ise; İbrahim Burkay, Prof. Dr. Aslı Hockenberger, İlker Duran, Prof. Dr. Mehmet Baykara, Erol Türkün, Prof. Dr. Mehmet Karahan ve Prof. Dr. Mehmet Kanık’tan oluştu. 
Uludağ Üniversitesi, BTSO, Büyükşehir Belediyesi ve UİB ortaklığında 2006 yılında kurulan ULUTEK, 471 bin metrekare alanda hizmet veriyor. Ülkemizde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında kurulan faal 31 teknoparktan biri olan ULUTEK, teknoparklar arasında ilk 10 arasında bulunuyor. ULUTEK’te faaliyet gösteren firma sayısı ise 100.

UÜ TTO’da da 2014 yılında 46 adet buluş bildirimi, 33 adet patent araştırması ile 5 ulusal ve 6 uluslararası patent başvurusu gerçekleşti. Yine geçtiğimiz yıl birebir firma ziyaretleri sayesinde 45 adet kontratlı proje sözleşmesi imzalandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir