Dikkat! Yeşil diş görebilirsiniz!

Yılın son trendlerinden biri dişlerde kendini gösteriyor. Makyaj ritüelinin bir parçası olarak dişlerini de farklı bir renge boyayanlara sosyal medyada rastlamak mümkün. Bakalım bu ilginç trend uzun ömürlü mü olacak, sabun köpüğü gibi çabucak mı sönecek? ( Selenay Yağcı)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

Sosyal medyanın varlığıyla nerdeyse her hafta yeni ve değişik bir trend hayatımıza giriyor. Bazılarının ömrü uzunken, bazılarınınki de sabun köpüğü gibi... Bu yıl da birbirinden farklı, ilginç trendlere şahit olduk. Tuhaf malzemelerle yapılan tırnak tasarımlarından göz makyajını sanata çeviren Instaception’a kadar... Birçoğu da güzellik trendleriydi. Şimdi de gökkuşağı diş modası kendini gösterdi. Özellikle kadınların katıldığı bu akımda, insanlar makyaj ritüelinin bir parçası olarak dişlerini de farklı bir renge boyuyor. Mavi, pembe, nane yeşili gibi renklere boyanmış diş modası giderek yayılıyor.

“Diş ojesi” olarak da anılan bu trend, ABD’li bir şirketle birlikte sosyal medyada daha hızlı bir şekilde yayılıyor. Şirket, kendi ürünü olan diş boyalarını 20 dolardan “diş cilası” olarak satışa çıkardı. Diş boyamanın tıpkı rimel ve fondöten gibi günlük makyaj rutinine giren bir trend olmasını beklediklerini belirten markanın yaratıcısı David Silverstein, renk elde etmek için tahıl kullandıklarını açıklamış. Ancak, sağlık uzmanları, boyaların dişlere zararlı olabileceği konusunda kullanıcıları uyarıyor. Çok yakında sokaklarda dişlerini boyayan insanlara rastlar mıyız dersiniz? Kadınlar, dişlerine bulaşan rujdan rahatsız olup leke diye bahsederken, rujlarıyla aynı renk cila kullanırlar mı? Ne diyeyim; gökkuşağı diş, şüphesiz, son zamanların en sıra dışı güzellik trendlerinden biri olarak aklımda kalacak.

Beyazlatma makyaj rutininde

Aslında diş makyajı yeni bir kavram sayılmaz. “Dişlere de makyaj yapılır mı?” demeyin. Bir süre önce diş macunu markaları birbiri ardına diş beyazlatma kalemlerini çıkardılar. Markalar, özellikle gülüş makyajı adını verdikleri yeni bir trendle bu kalemlerin makyaj rutininin bir parçası olmasını amaçladılar. Bu kalemler, çok fazla çay kahve tüketmekten meydana gelebilecek sararmaları beyazlatmak üzere tasarlanmıştı. Şimdilerde birçok kadın makyaj rutinin bir parçası olarak bu ürünleri kullanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir