'Tüm KOBİ'ler kurumsal yapıya dönüşmeli'

Türkiye'deki bütün KOBİ'lerin kurumsal bir yapıya dönüşmesini istediklerini belirten KOSGEB Başkanı Biçer, işletmelerin kurumsal çalışmalarında kullanmak üzere yapacakları harcamaların bir kısmını KOSGEB olarak karşıladıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, ''Biz istiyoruz ki, Türkiye'deki bütün işletmeler, bütün KOBİ'ler kurumsal bir yapıya dönüşsün. Bu manada, kurumsal çalışmalarında kullanmak üzere yapacakları harcamaların bir kısmını biz KOSGEB olarak karşılıyoruz'' dedi.  

Biçer yaptığı açıklamada, kurumsallaşma ve markalaşma adı altında yeni bir destek modellerinin olduğunu belirterek, Türkiye'de şu anda 3,5 milyon civarında işletme bulunduğunu söyledi. 

Bu işletmelerin çoğunun, KOBİ vasfında olduğunu ancak bunlarla iş birliği yapamadıklarını anlatan Biçer, veri tabanlarında 800 bin civarında kayıtlı KOBİ'nin bulunduğunu kaydetti. 

Biçer, Türkiye'deki bütün işletme ve KOBİ'lerin kurumsallaşmasını istediklerinin altını çizerek, şöyle devam etti; 

''Biz istiyoruz ki, bütün KOBİ ve işletmeler bir an önce kurumsal bir yapıya dönüşsün. Bu manada, kurumsal çalışmalarında kullanmak üzere yapacakları harcamaların bir kısmını biz KOSGEB olarak karşılıyoruz. İşletmelerimizin bize sunduğu projeler, önce bir ön elemeden geçti. Daha sonra heyetimiz vasıtasıyla değerlendirme yaparak, 100 milyon liralık bütçeden istifade ettireceğiz.''  

Biçer, dünyanın neresine gidilirse gidilsin markaların global bir algı yarattığına işaret ederek, ''Türkiye'deki şirketlerin kendi markalarını global hale getirmek ve dünyaya açmak anlamında, biz şirketlerin kendi ürünlerini markalaştırmaya özendirmek istiyoruz. Bu manada, 100 milyon liralık desteğin bir kısmı da markalaşmaya gidecek. İnşallah şirketlerimiz yeni açtığımız bu kapıdan mümkün olduğunca çalışarak istifade ederler'' şeklinde konuştu. 

Trakya'nın kadın girişimcileri

Trakya'daki kadın girişimcilerin erkeklere oranla daha fazla olduğunu belirten Biçer, şunları kaydetti; 

''Bazı bölgelerde kadınlar girişimcilik anlamında hakikaten çok geride kalmış. Burada, tam tersine kadın girişimcinin daha çok ön plana çıktığını görüyoruz. Bu da çok sevindirici. Zaten erkek nüfus, büyük ölçüde çalışıyor. Çalışmayan kadın nüfusu istihdama, çalışma hayatının içine dahil ettiğimiz müddetçe, hem istihdama katkı anlamında hem ekonomiye katkı anlamında, hem de toplumsal huzura sosyal dengeye katkı sağlama anlamında daha güzel işler yapılır diye düşünüyoruz.'' 

Biçer, özellikle Trakya Bölgesi'nden KOSGEB aracılığıyla ya da KOSGEB ile iş birliği içerisindeki kurumların eliyle düzenlenen girişimcilik eğitim programlarına kadınların da katılmasının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, işletme kuran kadın girişimcilerin ülke ekonomisine ve sosyal hayata büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.   

Bu konularda ilginizi çekebilir