Bioart, peyzaj projelerinde biyolojik dönem başlattı

Bioart Biyolojik Tasarımlar Yönetim Kurulu Başkanı Yeşil, amaçlarının bu konuda kamu ve özel sektör kuruluşları nezdinde bilinç oluşturarak doğa dostu ve sürdürülebilir peyzaj projelerini yaygınlaşmak olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜNEŞ DOĞDU SOYLU

GAZİANTEP - Peyzaj projelerinde kimyasal maddelerin zararlarının ortadan kaldırılması için 'biyolojik' dönem başladı. Bioart Biyolojik Tasarımlar Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yeşil, "Biz de Türkiye'de biyolojik gölet ve havuz sistemlerinin kurulmasına öncülük ediyoruz" dedi. Yeşil, şunları söyledi: "Artık bizim sektörümüzde de kimyasal madde kullanımı azalıyor, biyolojik sistemler öne çıkıyor. Firmamız, dünyanın lider firmalarının çözüm ortaklığında ürettiği çevre dostu biyolojik gölet ve havuz projeleri ile Türkiye ölçeğinde hizmet veriyor. Amacımız, bu konuda kamu ve özel sektör kuruluşları nezdinde bilinç oluşturarak doğa dostu ve sürdürülebilir peyzaj projelerini yaygınlaştır."

Uyguladıkları çözümler sayesinde kimyasal madde kullanılmadan, tamamen doğal yöntemlerle kendi kendini temizleyen biyolojik gölet ve havuz sistemleri kurduklarını ifade eden Yeşil, "Bu alanlar sudaki bakteriler aracılığıyla kendi kendini temizliyor. Bu sayede klasik sistemlerde kullanılan klorun insan sağlığına zararlı etkileri ve kokusunun dezavantajı giderilerek tamamen doğal ekosistemler oluşturulabiliyor. Suyun arıtılması biyolojik arıtma sistemi ile yapıldığından işletme maliyetleri klor/kimyasal madde kullanılan sistemlere göre çok daha ekonomik" dedi.

Yeşil, Gaziantep'te Şahinbey Yeşilvadi Parkı içerisinde toplam 57 bin metrekare, Erikçe Kent Ormanı'nda 8 bin metrekare büyüklüğündeki yüzde 100 biyolojik göletler inşa eden firmalarının İstanbul, Ankara, Malatya, Sakarya, Eskişehir, Elazığ, Van gibi şehirlerde de önemli projelere imza attığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir