'KGF desteği ihracatta rekabet gücümüzü artırdı'

Kürkçüoğlu Jeneratör şirketinin ortağı Kürkçü, "KGF desteği ihracatta rekabet gücümüzü artırdı" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kurtköy'de bulunan modern üretim tesisinde 7kVA - 2500kVA güçleri arasında dizel jeneratör setleri, ses izolasyon kabinleri, her tipte kontrol ve güç transfer panoları ile senkronizasyon sistemleri üretimi yapan KJ Power Jeneratör, KGF-Ziraat Bankası desteğiyle ihracata yönelik daha rekabetçi üretim yapısına kavuştu. Kürkçüoğlu, önümüzdeki dönemde İngiltere'de jeneratör üretimi gerçekleştirmek için yeni bir şirket daha kurdu.

KJ Pover Jeneratör'ün dünyanın önde gelen jeneratör firmaları arasında yer aldığını belirten şirket ortağı Musa Kürkçü, Türkiye'nin 81 ilinin tamamında, yurtdışında ise 70 ülkede satış ve satış sonrası hizmet ağları bulunduğunu söyledi.

Kürkçü, mevcut yapılarıyla; inşaat, petrol, gıda, sağlık, eğitim, telekom başta olmak üzere, bir çok sanayi sektörüyle kamu kurum ve kuruluşlarının kesintisiz enerji ihtiyacını karşıladıkları bilgisini verdi.

Üretimin yaklaşık yüzde 70'ini ihraç ettiklerini kaydeden Musa Kürkçü, "Sektörümüzdeki uluslararası fuarlara katılım göstererek, dünya standartlarında ürettiğimiz dizel jeneratör setleri ve opsiyonel donanımlarıyla daha çok ülkede 'enerji kaynağı' olma hedefine emin adımlarla ilerlemekteyiz. Bu kapsamda, elektrik elektronik ve hizmet sektörlerinde ihracatta ilk 100 firma arasına girmenin mutluluğunu yaşamaktayız" diye konuştu.

Yönetim sistemlerini tüm dünyada kabul gören ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007 sertifikalarıyla belgelendirdiklerini dile getiren Kürkçü, "Kürkçüoğlu Jeneratör, TSE ve CE standartlarında ürettiği ürünlerini, Türk Patent Enstitüsü'nce tescil edilmiş olan 'KJ POWER JENERATÖR' ve 'KJ POWER GENERATOR' markalarıyla ülkemizde ve yurtdışında gururla hizmete sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"KGF desteği üretim kapasitesini etkinleştirdi"

KGF ve Ziraat Bankası desteğiyle temin ettikleri krediyle birlikte, işletme sermayesini uzun vadeli kaynakla temin ettiklerini dile getiren Kürkçü, "Bu işlemden sağladığı kaynakla, ihraç edilmek üzere üretilecek ürünlerin imalatında kullanılacak hammadde ve yarı mamullerin ithalatı gerçekleştirilmiştir. Bu sayede üretim kapasitemiz daha etkin kullanılarak, ciro artışına katkı sağlayacağı ve verimliği artacağını düşünmekteyiz" dedi.

Desteğin aynı zamanda, firmanın bilançosu üzerinde nakit akışını düzenleyici bir etkide göstererek mali yapıya da olumlu katkı sağladığını söyleyen Musa Kürkçü, şunları söyledi:

"Firmamız artan üretim ve satış hacmi ile etkin, verimli ve sürdürülebilir büyüme ile oluşacak yeni taleplerin karşılanmasına yönelik ve özellikle ihracata yönelik yeni üretim hatları kurabilecek, doğacak istihdam ihtiyacını da ülkemizin genç ve dinamik insan kaynağı gücünden karşılayarak ülke ekonomisine de katkı sağlamış olacaktır"

Önümüzdeki dönemde, üretim hatlarında yaptıkları yatırımlara ek olarak, Gebze Şekerpınar'da bulunan arsada 7 bin metrekare kapalı alana sahip bir depolama tesisi inşasına başlayacaklarını anlatan Kürkçü, "Ayrıca global pazarda göstermiş olduğumuz başarıyı Türkiye'ye de yansıtmak amacıyla, 81 ilde satış sonrası hizmet ağı oluşturduk. Yine ülke çapında bayi ağımızı oluşturma konusunda da önemli bir mesafe kat ettik. Ek olarak, Nisan 2017 içinde, Ankara'da yeni bir bölge müdürlüğü açılışını gerçekleştireceğiz. Buna ek olarak, yine 2017 yılı içinde, İzmir'de bir bölge müdürlüğü açılışı yapacağız ve 2018 yılı itibariyle bölge müdürlüğü sayımızı arttırarak müşterilerimizi, bayilerimizi ve diğer iş ortaklarımızı daha yakından desteklemeyi planlıyoruz" dedi.

KGF destekleri konusunda zaman zaman diğer KOBİ'lerle görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Kürkçü, desteklerin fiyatlama politikaları ve kontrol edilebilir maliyetler konusunda da önemli yarar sağladığını vurguladı.

Önümüzdeki dönemde İngiltere'de üretim gerçekleştirmek için bu ülkede bir şirket kurdukları bilgisini de veren Musa Kürkçü, "Bu hem markamızı daha fazla sayıda pazara sokmamızı sağlayacak, hem de Türkiye'de ürettiğimiz komponentlerle İngiltere'deki firmamızın tedarikçisi olarak ilave ihracat potansiyeli yakalamış olacağız" şeklinde konuştu.