"KGF sayesinde prestijli projelerde yer aldık"

KGF destekli kredinin işletmelerine önemli getirileri olduğunu söyleyen Köşkerler Çelik Halat Satış Müdürü Mustafa Köşker, "En önemli getirilerin başında kısa vadeli borçlarımızı uzun vadeye yayarak, gerekli makine yatırımını, istihdamı ve işletme sermayesini oluşturmak oldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

1989 yılından beri çelik halat ve tel üretimi yapan Köşkerler Çelik Halat, 2011 yılından bu yana faaliyetlerini Dilovası İMES OSB’de sürdürüyor. Asansör, vinç, otomotiv, makine, denizcilik, maden, tarım, kablo vb. sektörlere hizmet veren Köşkerler Çelik Halat, son yıllarda makine yatırımlarını her yıl artırmaya devam ediyor. 2017 yılında üretim kapasitelerini yaklaşık yüzde 35 artırarak müşterilerine ürünlerini daha kısa sürede sunup rekabetçi olabildiklerini kaydeden Köşkerler Çelik Halat Satış Müdürü Mustafa Köşker, “6 yıl önce 24 bin m2 tesis ve son teknoloji makine yatırımı yaptık. O günden bugüne de sektörde hem yurtiçinde hem de yurtdışında marka değerimizi ve pazar payımızı yükseltmeye devam ediyoruz” dedi.

Üretimini yaptıkları ürünlerin büyük bir kısmının direkt olarak insan hayatını etkileyebilecek olması ve çalıştıkları firmaların da sektöründe lider ve uluslararası firmalar olması sebebiyle ürün performansı ve kalite sistemi işleyişine büyük önem verdiklerini kaydeden Köşker, bu kapsamda yatırımlara öncelik verdiklerini söyledi. Son zamanlarda gerek yurtiçinde gerekse de global alandaki ekonomik gelişmelerin KOBİ’lerin gelişim hızını, yatırım kararlarını, yaptıkları istihdamı ve sağlıklı karar verebilme kabiliyetlerini olumsuz etkilediğini belirten Köşker, “Buna ek olarak döviz kurlarındaki aşırı dalgalanmaların sebep olduğu işletme sermayesi ve kaynak erimesi yurtiçi satışlarına olumsuz etki ederken, yurtdışı pazarında gerçekleşen büyük hacimli işlerden de istediğimiz payı alamadık” diye konuştu.

‘KGF ile yatırımlarımızı artırdık’

Yaşanan sıkıntılı süreçte KOBİ’lere destek olarak sunulan ve Denizbank aracılığı ile kullandıkları KGF destekli kredinin işletmelerine önemli getirileri olduğunu vurgulayan Köşker, “En önemli getirilerin başında kısa vadeli borçlarımızı uzun vadeye yayarak, gerekli makine yatırımını, istihdamı ve işletme sermayesini oluşturmak oldu. Ayrıca dünya standardında üretim yaptığımız ancak yüksek maliyetlerinden dolayı sertifikasyonunu tamamlayamadığımız ürünlerimizin de ilgili süreçlerini tamamlayarak, prestijli projelerde yer almış olduk” ifadelerini kullandı.

Köşker, KGF desteği ile birlikte iş süreçlerini ve takibini daha da yüksek bir standarda taşıyıp, çalışanlarının potansiyellerini daha iyi ve zamanlarını da verimli değerlendirebilmeleri için bugüne kadar yüksek maliyetinden dolayı erteledikleri, işletmelerde mal ve hizmet üretimi için gereken işgücü, makine, malzeme gibi kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan ERP yatırımını da yapmış olduklarını kaydetti. Ürünlerinin yaklaşık yüzde 20’sini ihraç etmekte olduklarını belirten Köşker, “Bununla birlikte hem sektörümüzün ihtisas hem de hizmet verdiğimiz sektörlerin fuar ve vb. organizasyonlarına katılımlarımız olmaktadır. Bunların neticesinde 2017 yılı içerinde yurtdışı bayilerimize iki yeni firmayı daha eklemiş olduk” diye konuştu.

‘Büyümek isteyen tüm KOBİ’ler bu destekten faydalanmalı’

Büyümek ve üretim kapasitesini arttırmak isteyen, bunu yaparken de katma değerli ürünleri üretmeyi benimseyerek hem cari açığa hem de ihracata olumlu etki yapmayı hedefl eyen tüm firmaların kaynağa ihtiyaç duyduğunu belirten Köşker, “Denizbank aracılığıyla kullandığımız KGF kaynağından sonra bu hedefl erimize ulaşmak yolunda büyük adımlar atan ve olumlu dönüşleri almaya başlayan bir firma olarak bütün KOBİ’lere bundan faydalanmalarını öneriyoruz” dedi.