"Yatırım planlarımızı erkene çektik"

Takviye edici gıdalar, bitkisel yağlar ile bebek beslenme ürünlerinin üretimini yapan Hünnap İlaç ve Sağlık Hizmetleri, KGF desteği ile yeni yatırımlara odaklanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Takviye edici gıdalar, bitkisel yağlar ile bebek beslenme ürünlerinin üretimini yaparak Türkiye genelinde bulunan 24 bin eczanenin 18 binine satış ve pazarlamasını gerçekleştiren Hünnap İlaç ve Sağlık Hizmetleri, Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği ile yeni yatırımlara odaklanıyor. K GF kefaletinde Ziraat Bankası'ndan sağlanan krediler ile yatırım süreçlerinin daha da hızlandırdığını belirten Hünnap İlaç ve Sağlık Hizmetleri Gıda San. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sari, "Yeni yatırımlarımızla beraber daha çok iş gücü ihtiyacı meydana geldiğinden KGF kredilerinin istihdama katkısı oldu ve olmaya devam edecek" dedi.

"İyiliğin özü" felsefesiyle hareket ettiklerini ve doğal ve doğru ürünler üretip sunmayı ayrıcalık değil görev olarak gördüklerini dile getiren Sari, "Ürettiğimiz ürünlerimizde kimyasal katkı maddeleri, glikoz/fruktoz şurupları, koruyucu maddeler kullanmadan, doğasına özgü bir şekilde; Malatya, Ankara, Karaman ve İstanbul'daki üretim tesislerimizde üretip, İstanbul'da bulunan merkez lojistik depomuzdan, ulusal ve yerel ecza depolarımız aracılığıyla eczanelerimize ulaştırmaktayız" diye konuştu.

"Yerli sermaye ile üretmeyi hedefliyoruz"

Ziraat Bankası aracılığı ile kullandıkları KGF kredisi ile yatırımlarına hız kazandırdıklarını kaydeden Sari, "Yeni yatırım planlarımız var. Şu an üretmeyi planladığımız ürünlerimizin başında yüzde yüz yerli hammaddelerden üreteceğimiz bebek devam sütleri ve çocuk mamaları, enteral beslenme ürünleri bulunmakta" ifadelerini kullandı. Bebek devam sütleri ve mamalarının yüzde yüze yakın bir bölümünün başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışından geldiğini aktaran Sari, "Ülkemizde tamamen yerli sermaye ile kaynağına inerek üretmek öncelikli hedefimizdir. Böylece yıllık bir milyar dolara yakın bir rezervin ülkemizde kalması ve yurtdışına ihracat yapıp ayrıca döviz girdisi sağlanması çokta zor olmasa gerek" dedi.

Yurt içindeki yapılanmalarını yüzde 70 tamamlamış olduklarını belirten Sari, yurtdışına 2016 yılından itibaren ihracat yaptıklarını söyledi. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, Kafkaslar, Ortadoğu, Balkanlar, Avusturalya'ya distribütörler aracılığı ile ürünlerini yolladıklarını kaydeden Sari, Amerika, Rusya, Uzak doğu pazarı ve Afrika pazarı içinde uluslararası fuarlara katılma kararı aldıklarını vurguladı. Sari, hedeflerinin Türkiye adına doğru ve insan sağlığını gözeten, "iyiliğin özü" felsefesiyle hareket ederek bir dünya markası oluşturmak olduğunu belirtti.

"KOBİ'lere daha çok destekler sağlanmalı"

Yatırım planı olan ve küresel ekonomide dışa bağımlılığın azaltılması için büyüme planlarını hızlandırmak isteyen firmaların KGF aracılığı ile kullanılacak olan desteklerden yararlanmalarının çok önemli olduğunu belirten Sari, "KGF destekleri KOBİ'lerin elini güçlendirmiştir. Küreselleşen dünyada artık coğrafi pazar bütün dünya pazarı haline gelmiştir, yatırımların yönünü artık maliyetler ve o ülkedeki yatırımcıya sağlanan avantajlar belirlemektedir. Bilindiği gib i ülkemizde imalat sanayideki işletmelerin yüzde 95'i KOBİ ölçeğindedir ve KOBİ'ler ekonominin temelini oluşturmaktadır, daha çok büyümek ve istihdamı artırmak adına, dış pazarda daha çok söz sahibi olmak isteniyorsa KOBİ'lere daha çok destekler sağlanmalıdır" dedi.