'Arda Boyları' prömiyer yapıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 43. İstanbul Müzik Festivali, yarın Borodin Quartet ve Boris Berezovsy’yi dinleyicilerle buluşturuyor. Aya İrini Müzesi’nde saat 20:30’da başlayacak konser öncesinde Borodin Quartet’e “Yaşamboyu Başarı Ödülü” sunuluyor. 

Günümüzde hâlâ varlığını sürdüren en eski dörtlü olduğu gibi tonunun zenginliği, derinlikli yorumları ve sanatsal gerçekliğin izinden ayrılmayışıyla en iyilerinden de biri olan Borodin Quartet, 70. yılını bir dünya turnesiyle kutluyor. 1945’ten bu yana tanınmayacak kadar değişen dünyada tonal güzelliğe, teknik mükemmelliğe ve etkili müzisyenliğe bağlılığını koruyan topluluğun bütünlüğü ve vizyonu, her zaman Moskova Konservatuvarı mezunlarından oluşan üyelerinin paylaştığı ortak vizyondan geliyor. Topluluk derinlikli Beethoven ve Şostakoviç yorumları kadar, Mozart’tan Stravinsky’ye uzanan geniş repertuvar alanındaki ustalığıyla da tanınıyor. Onlarca yıl zarfında gerçekleştirdiği kayıtlarla, Gramophone dahil olmak üzere çeşitli ödüllerle taçlanmış zengin bir diskografiye sahip topluluğu bir müzik dergisi şöyle tanımlıyor: “Yayları çalgılarına değer değmez çıkan müzikal parıltı, saf altındandı.” 

Borodin Quartet’in bu önemli yıldönümü topluluğun estetik değerlerinin sürekliliği ile üyelerinin sanatın yüksek değerlerine adanmışlığına şahit olmak için önemli bir fırsat sunuyor. Grammophone dergisinin “büyük Rus piyanistlerinin gerçek halefi” ilan ettiği Boris Berezovsky ise benzersiz bir kavrayış ve olağanüstü duyarlılıkla donanmış bir müzisyen. Konserin repertuarında Dvorak’tan eserler yer alıyor.