13. Boston Türk Film Festivali başlıyor

13. Boston Türk Film Festivali, 20 Mart’ta başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON / BOSTON - 13. Boston Türk Film Festivali (BTFF), 20 Mart’ta yönetmen Reha Erdem’in "Jin" adlı filminin gösterimiyle başlıyor. 

Kuzey Amerika’daki en saygın Türk film festivallerinden ve ağırlıklı olarak uzun metrajlı filmlerden oluşan BTFF'nin bu yılki programında 16 uzun metrajlı film gösterilecek. Festivalde bu yıl da belgesel ve kısa filmlerden oluşan bir seçki de yer alacak.

Duyuru ve tanıtımlarında Türk sinemasının 100. yılını kutladığını vurgulayan ve Amerikalı sinemaseverleri kutlamalara katılmaya davet eden BTFF, bu yıl  toplam 20 filmin yer aldığı festival programıyla çağdaş Türk sinemasının seçkin örneklerini ve yönetmenlerini bir kez daha seyirciyle buluşturacak.

Festivalde gösterilecek filmler

Festival programı 20 Mart’da Reha Erdem’in "Jin" filminin Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde gösterimiyle başlayacak ve bunun ardından Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde açılış resepsiyonu düzenlenecek.  

Festivalde Reha Erdem’in Jin, Reis Çelik’in İnat Hikayeleri ve İnadına Film Çekmek, Yılmaz Erdoğan’ın Kelebeğin Rüyası, Derviş Zaim’in Devir, Onur Ünlü’nün Sen Aydınlatırsın Geceyi,  Uğur Yücel’in Soğuk ve Benim Dünyam, Atalay Taşdiken’in Meryem, Mahmut Fazıl Coşkun’un Yozgat Blues, Yeşim Ustaoğlu’nun Araf, Çağan Irmak’ın Tamam mıyız?,  Sermiyan Midyat’ın Hükümet Kadın 2, Tolga Örnek’in Senin Hikayen, Ali Vatansever’in El Yazısı ve Nihat Durak’ın Mutlu Aile Defteri filmleri gösterilecek.

Festival direktörü Erkut Gömülü, Türk sineması 2014'te 100. yılını kutlarken, Boston Türk Film Festivali’nin bu yıl da güçlü ve zengin bir programla Amerikalı sinemaseverlerin karşısına çıktığını söyledi. Gömülü, festivalin Türk sinemasının ve genel olarak Türkiye’nin tanıtımına önemli katkıda bulunduğunu belirtti.

Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü'nün bu yılki sahibi Reis Çelik

Bu arada, sekizinci yılını kutlayan Boston Türk Film Festivali, Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü’nün bu yılki sahibinin Reis Çelik olduğunu açıkladı. Yönetmene ödülü Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Festival’de geçen yıl yaşamını yitiren aktör, yazar ve yönetmen Tuncel Kurtiz anısına bir program da yer alıyor. Program kapsamında üç filmi gösterilecek Tuncel Kurtiz anısına Reis Çelik ile bir de söyleşi yapılacak. 

Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda En İyi Kısa Film Jüri  Ödülü’ne layık görülen Ozan Sihay’ın I II III IV,  En İyi Kısa Film Seyirci Ödülü’nü alan Buğra Dedeoğlu’nun Şeref Dayı ve Gölgesi, En İyi Belgesel Jüri  Ödülü’ne layık görülen Haydar Demirtaş’ın Misafır-Bahe,  En İyi Belgesel Seyirci Ödülü’nü alan Can Candan’ın Benim Çocuğum adlı filmleri de festival programında seyirci ile buluşacaklar. Film gösterimlerinden sonra yönetmenlere ödül takdimi ve söyleşiler de programda yer alacak.