Çözüm sürecinin ekonomiye katkısı kitaplaştı

Gazeteci Ercan Baysal çözüm sürecinin ekonomiye katkısını kitaplaştırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hüseyin GÖKÇE

ANKARA - Gazeteci yazar Ercan Baysal, çözüm sürecinin ekonomiye sağlayacağı katkıları, "Türkiye'nin Kronikleşen Terör Sorununa Ekonomi Reçetesi/ÇÖZÜM" adlı  kitapta topladı.

Kitabında terörün Türkiye ekonomisine 400 milyar dolarların üzerinde maliyeti olduğuna vurgu yapan Baysal, terör ile kalkınma arasındaki ilişkileri irdeliyor. Çözüm sürecinin hayata geçirilmesi durumunda ülke ekonomisinin 100 milyarlarca dolar kara geçeceğini ifade eden Baysal, Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) kalkınma planlarını, Güneydoğu Anadolu Projesi'ni (GAP) inceleyip, kalkınma ve istikrara reel katkılarını da ortaya koyuyor. 

Kitapta,  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın çözüm sürecinin ekonomiye katkısına dair değerlendirmelerine yer veriliyor. Kalkınma Bakanı Yılmaz, çözüm sürecinin bölgedeki ihracatı artıracağını, Maliye Bakanı Şimşek bölgedeki can kaybının biteceği, Tarım Bakanı Eker de Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin artacağını vurguluyor.

Kitapta, önümüzdeki dönemde terör örgütünün sadece siyasi zemine oturması, kalkınma ödeneklerindeki artışın devam ettirilmesi, teşvik uygulamalarının sürmesi ve demokratikleşme paketlerinin devamı ile birlikte Güneydoğu Anadolu'daki refahın hızlı bir şekilde artacağını öngörüleri yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir