Gümüşlük’te 'Akdeniz Rüzgârları'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümüşlük Antik Taş Ocağı, 29 Temmuz akşamı Fransız kemancı Gilles Apap ve Sırp piyanist Miroslav Dacic’in sahne alacağı “Akdeniz Rüzgârları” konserine ev sahipliği yapıyor. 

DenizBank ana sponsorluğunda devam 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamındaki konser, saat 21.00’de başlıyor. Sanatçılar konserde; Manuel de Falla’dan “Yedi İspanyol Türküsü”, Maurice Ravel’den “Keman ve Piyano için Sonat, M.77” ve George Enescu’den “Keman ve Piyano için Sonat, Op. 25, no 3” başlıklı eserleri yorumluyor. 

Yehudi Menuhin’in “21. yüzyılın gerçek kemancısı” olarak tanıttığı Fransız kemancı Gilles Apap, dünyanın her yerinde sadece standart klasik müzik repertuarının virtüoz yorumlarıyla değil aynı zamanda duygusal ve rahat çalışıyla insanları müziğin keyfine katılmaya davet ediyor. Apap, New York Carnegie Hall’dan Paris’in Salle Pleyel’ine veya Berlin Filarmoni Salonuna kadar dünyanın en bilinen salonlarındaki konserlere solist olarak davet edilen bir sanatçı. Uluslararası Menuhin Vakfı’nın sıklıkla misafiri olan Apap, dünyanın her yerinde festival ve akademilerde masterclass ve çalıştaylara katılıyor. 

Konserin diğer solisti Misha Dacic ise 10 yaşından beri seyirci önünde performanslar sergiliyor. 2003 yılında Miami Piano Festivali’ndeki ilk konserinden sonra Dacic, ABD’nin her yerinde seyirciyi fetheden, rağbetle aranan bir solist oldu. Orta ve Güney Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Japonya’da resitallerde yer alan Dacic, Franz Liszt’in 2011’de kutlanan 200. doğum yılı nedeniyle bir “Liszt” albümü yayınlanmıştır. Misha Dacic, 2013’ten beri Mersin Üniversitesi’nde ve Sırbistan’ın Niş kentindeki Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde dersler veriyor.