Harbiye’de İspanyol rüzgârı

Monica Molina, 6 Ağustos Çarşamba akşamı İspanyolmüziğinin en önemli sanatçılarından biri olan babası Antonio Molina’nın klasikleşmiş şarkılarından oluşan bir repertuarla konuğumuz olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ülkemizde geniş bir hayran kitlesi bulunan İspanyol şarkıcı Monica Monila, bu hafta İstanbul'da sevenleriyle buluşuyor. İspanya'nın efsanevi şarkıcısı Antonio Molina'nın kızı olan Monica Molina, yeni albümü “Mar Blanca” ağırlıklı repertuarıyla, 6 Ağustos akşamı konuğumuz oluyor. Turkcell Yıldızlı Geceler etkinliği kapsamında ülkemize gelecek olan Monica Molina'nın konseri Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştiriliyor. Biletleri Biletix'ten temin edilebilen konser, saat 21.00'de başlıyor.

Ülkemize duyduğu sevgiyi her fırsatta belirten, “İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Orada olmak, orada nefes almak bir ayrıcalık” diyen Monica Molina, ülkemizde de yayınlanan “Mar Blanca”nın dünya turnesi kapsamında şehrimize uğruyor. Şarkıcı, prodüktörlüğünü kardeşi Noel Molina'nın yaptığı ve babası Antonia Molina'ya adadığı yapıtı için “zarif ve saygı dolu bir albüm” yorumunu yapıyor. “Mar Blanca”, İspanya'nın en sevilen seslerinden biri olan Antonio Molina'nın 1950'ler boyunca kaydettiği hit şarkıların yeni düzenlemelerle bugünün sanatseverine sunulduğu bir albüm. Yapıtı için “İspanyol kültürü ve müzik tarihinin önemli bir parçası olan şarkıları yorumlamak hiç de kolay olmadı” yorumunu yapan Monica Molina, ilk anda böyle bir albüm kaydetme fikrini “babasına olan saygısından ötürü” reddettiğini söylüyor. Sanatçı, “Bazı fikirler ortaya çıkmaya başlayıp kayıtlar aldığımızda, bu projenin hiç de delilik olmadığını, kendi yorumumuzla tarihin bir parçası olan bazı şarkıları daha genç dinleyicilere kazandırarak kendi stilimde bu şarkılara hayat verebileceğimizi düşündük” diye de ekliyor. 

İspanya'da her albümüyle platin satış statüsüne ulaşan ve Latin müziği dalında Grammy adaylığı bulunan Monica Molina, bir parça melankolik, bir parça umut dolu bulunan ve daima romantik olarak nitelendirilen yorumuyla günümüzün sevilen seslerinden biri. Çıkardığı “Tu Despedida”, “Vuelo”, “De Cal y Arena”, “A Vida” ve “Autorretrato” albümleriyle dünya çapında tanınan bir ses olan Molina, sık sık konser verdiği ülkemize duyduğu sevgiyi best of albümü “Autorretrato”nun kapak fotoğrafl arını İstanbul'da çekerek de gösterdi.

Sanatçı bir aileden geliyor 
Molina’lar İspanya’nın en saygın sanatçı ailelerinden biri. Monica Molina’nın yeni albümü “Mar Blanca”da şarkılarının yeni versiyonunu seslendirdiği babası Antonio Molina (üstte, Molica Molina’yla) İspanya’nın en sevilen şarkıcılarından biriyken, kızkardeşi Angela Molina Avrupa sinemasının önemli aktrisleri arasında yer alıyor. Molina Molina’nın albümlerine imza atan besteci, söz yazarı ve aranjör Noel Molina ile oyuncu olan Micky Molina da ailenin diğer sanatçı üyeleri.