İngiltere Kraliçesi 'Üsküdar' şarkısını dört dilde dinleyecek

Türk sanat müziği sanatçısı Sancar yeni albümünü Kraliçe'ye adadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Türk sanat müziği sanatçısı Suat Sancar, yeni albümünü İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e adadı.  

Sancar, birçok ülkede bilinen ve "evrensel Türk melodisi" olarak kabul edilen "Üsküdar" şarkısının dört dilde seslendirildiği "Gönülden Üsküdar" isimli yeni albümünün ilk kopyasını İngiltere Kraliçesine gönderdiğini söyledi. 

AA muhabirine konuşan Sancar, albümünün ilk parçası olan "Üsküdar" şarkısının, Türkçe, Arapça, Yunanca ve İngilizce olmak üzere dört dilde seslendirildiğini belirtti.  

Türk müziğinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak istediğini ifade eden Sancar, "Kraliçe'nin özellikle Türk müziğine ilgi duyduğunu düşünüyorum. Çünkü daha önceden bana ait bestelerle ilgili albümüme gösterdiği yakınlık ortada. Bu da benim için çok gurur verici" diye konuştu.  

Sancar 2012 yılında Kraliçe'nin tahta çıkışının 60'ıncı yılı dolayısıyla kendi bestelerinden oluşan bir diğer albümünü de 2. Elizabeth'e postalamıştı. Sancar'a bir hafta sonra Kraliçe'den yanıt gelmiş, Kraliçe'nin ağzından nedimesi tarafından kaleme alınan mektupta Sancar'a teşekkür edilmişti. Sancar yeni albümüyle ilgili benzer bir teşekkürü beklediğini de sözlerine ekledi.  

1975 Adana doğumlu olan Sancar, 2004 yılından bu yana İngiltere'de yaşıyor. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müzik Konservatuvarı mezunu Sancar, 2008 yılında Oxford şehrinde düzenlenen Müslüman Devletler Müzik Festivalinde Türkiye'yi temsil etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir