İyi ile kötünün asla bitmeyen savaşı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sevilen film serilerinden “Transformers” ın yeni bölümü “Transformers: Kayıp Çağ” (Transformers: Age of Extinction), sinemalarımızda bugün vizyona giriyor. Aksiyon sinemasının en önemli yönetmenlerinden Michael Bay›ın imzasını taşıy

an film, sanatseverlere IMAX 3D ve dijital 3D seçenekleriyle sunuluyor. 2007’de “Transformers”, 2009’da “Transformers: Yenilenlerin İntikamı” (Revenge of the Fallen), 2011’de “Transformers: Ayın Karanlık Yüzü” (Transformers: Dark of the Moon) filmleriyle süren serinin yeni filminde, başrollerde Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Nicola Peltz, Jack Reynor, Bingbing Li ve T.J. Miller var.

Büyük bir şehri yok eden ama dünyayı kurtaran destansı bir savaşın hemen sonrasını konu alan “Transformers: Kayıp Çağ”da; insanlık toparlanmaya çalışırken, tarihin akışını kontrol etmeyi amaçlayan karanlık bir grup kendini göstermeye başlıyor. Bu arada Dünya’ya kendi hedef göstergesinin içinde eskiden kalma, güçlü ve yeni bir tehdit geliyor. Optimus Prime ve Autobotlar, yeni insan kadrosunun (Mark Wahlberg’in öncülüğündeki) yardımıyla bugüne kadar karşılaştıkları en korkunç meydan okumaya karşı koyuyorlar. Zorlu macerada, sonunda tüm dünyaya yayılan heyecanlı bir mücadeleye dönüşen iyi ile kötünün savaşı gerçekleşiyor. Don Murphy, Tom DeSanto, Lorenzo di Bon aventura ve Ian Bryce’ın yapımcılığında gerçekleştirilen “Transformers: Kayıp Çağ”ın senaryosu Ehren Kruger’in imzasını taşıyor. Bütçesi 165 milyon dolar olan film, Amerika Birleşik Devletleri’nde de bugün vizyona giriyor.

Beyazperdenin birbirinden ünlü robotları...

Sinema robotları seviyor. Öyle ki neredeyse her yıl yeni bir robot filmi izliyoruz, hatta bunlar genelde seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşıp seriye dönüşüyorlar, tıpkı “Transformers” gibi. Sinemamız robotların hakimiyetine girmişken, beyazperdenin en ünlü robotlarını hatırlayalım mı? 

Terminatör: Arnold Schwarzenegger ve Linda Hamilton’ı birer efsaneye dönüştüren “The Terminator”un (yanda) ilk filmi 1984’te çekildi. 1980’lerde mahallenin sevilmeyen karakterlerinin “Termitör” olarak adlandırılmasına neden olan filmin devam filmleri de çekildi, televizyon dizisi de. Ama hiçbiri ilk filmin yerini tutamaz.

Robocop (1987): 80’lerin sinemaya armağan ettiği bir başka robot serisi de “Robocop.” Kült film, yarı insan yarı robot bir polisin maceralarını işliyor.

Japon İşi (1987): Tabii ki Yeşilçam’da robotlara kayıtsız kalamaz. Yıl 1987, garson Kemal Sunal aşık olduğu assolist Fatma Girik’e bir türlü açılamıyor. Bir kavgada kurtardığı Japon turist dostu da ona birebir Fatma Girik’in aynısı olan sevecen robotu hediye ediyor. En sevilen Kemal Sunal filmlerinden biri.

Ben, Robot (2004): Yıllardan 2035. Artık robotlar toplumun merkezinde. Hâl böyle olunca, bir tür robot fobisi olan polis Del Spooner için hayat giderek zorlaşmakta. “I, Robot”, Will Smith’in oyunuyla hatırlanıyor.

Vol.i (2008): Bir sürü iri yarı ve ürkünç robot arasından Oscar ödüllü animayson “Walle” nin karakterini bir kenara ayırmak lâzım. İnsanoğlunun aşırı kirlenme dolayısıyla gezegenimizi tek ettiği bir çağda geçen film, çöp dağları içinde dünyanın en sevimli robotonu tanıştırıyordu seyirciyle; “Vol.i”yi.