İzzet Keribar ile “Millennium” zamanı

İzzet Keribar'ın 60.yılını dolduracağı sanat hayatında dünyanın farklı yerlerinden derlediği fotoğraf sergisi, Galeri Işık Teşvikiye’de sanatseverlere sunuluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fotoğraf serüveninde 60. yılını doldurmaya hazırlanan İzzet Keribar’ın yeni projesi “Millennium”, Galeri Işık Teşvikiye’de sanatseverlere sunuluyor. Sergi, 11 Ekim’e kadar görülebiliyor. 

İzzet Keribar’ın seyahat ettiği 70 ülkeden ve Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlediği fotoğrafl ardan oluşan “Millenium”, hem geçmiş ile gelecek arasında, hem de İzzet Keribar’ın fotoğrafları ile günümüzün fotoğraf anlayışı arasında farklı bir geçit açıyor. Sergi aynı zamanda yüzlerce yıllık bilgi, kültür ve ruhu bugüne taşıyor. 

“Millenium” için bir yazı kaleme alan Merih Akoğul, “İzzet Keribar’ın fotoğrafları, nerede çekilirse çekilsin ve konusu ne olursa olsun birbirleriyle biçimsel akrabalık taşır ve bize bambaşka bir dünyanın kapılarını aralar” diyor. Akoğul yazısında sözlerini, “Büyük ustamız İzzet Keribar, hümanist kişiliğini, ‘Millenium’ sergisi üzerinden fotoğrafl ar aracılığıyla bizlere aktarırken, kavga ve savaşlarla çalkalanan dünyamıza, karmaşayı düzene dönüştürmenin en güzel yolunun sanat olduğu mesajını bir kez daha veriyor” şeklinde sürdürüyor. 

İzzet Keribar’ın fotoğraf geçmişinin bir özeti niteliğindeki Millenium sergisi, bir yanda mavi kasaba Chefchaouen’e, diğer yanda Mimar Sinan’ın dünyaca ünlü Selimiye Camisi’ne, hemen yanında Küba’nın rengârenk otomobillerine ve Venedik Karnavalı’nın gizem dolu maskelerine ve Ayasofya’ya yer veriyor. Sergi, minyatürlerdeki gibi, adeta ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.