Kemancı Nicola Benedetti, BİFO’nun konuğu

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), bu ay klasik müzik sahnesinin sevilen sanatçılarını ağırlamaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, bu hafta, keman virtüözü Nicola Benedetti ve Alman çellist Leonard Elschenbroich'e eşlik edeceği bir konserle klasik müzik sevenlerle bir araya geliyor. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın mart ayındaki ilk konseri, 13 Mart Perşembe akşamı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda, saat 20.00’den itibaren dinlenebiliyor.

Orkestranın Sascha Goetzel şefl iğinde çıkacağı konserin repertuarında; Brahms’tan “İkili Konçerto, Keman ve Viyolonsel için, La minör, Op. 102” ve Bruckner’den “8. Senfoni, Do minör (1890 versiyonu)” yer alıyor. Orkestranın bu haftaki konuklarından İtalyan asıllı Nicola Benedetti, beş yaşında başladığı müzik eğitiminin ardından gerçekleştirdiği kariyerinde birçok prestijli ödülün sahibi olmuş bir kemancı. 2004 yılında BBC’nin “Yılın En İyi Genç Müzisyeni” ödülünü alan kemancı, 2012 yılının Brit Klasik Müzik Ödülleri’nde de “En İyi Kadın Sanatçı” ödülüne lâyık görülmüştü.

1985 Frankfurt doğumlu olan Leonard Elschenbroich da günümüzün sevilen çellistlerinden. Genç yaşında birçok ödülün sahibi olan sanatçı, solist olarak Londra Filarmoni, Basel Senfoni, İsveç Radyo Senfoni ve St. Petersburg Filarmoni Orkestraları ile çaldı. Elschenbroich, Londra’da aynı okulda okuduğu Benedetti ile pek çok ülkede konserler verdi.