Nilüfer’de müzik, doğayla kol kola

Bursa Nilüfer Belediyesi, hafta sonunda Balat Ormanı’nda bir müzik festivali gerçekleştirmeye hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa Nilüfer Belediyesi, hafta sonunda Balat Ormanı’nda bir müzik festivali gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Sanatseverlerin birbiri ardına sahne alacak yerli ve yabancı sevilen isimlerin konserlerini dinleyip dilerlerse kamp da kurabilecekleri Nilüfer Müzik Festivali, 5-6 Eylül’de düzenleniyor. “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla hazırlanan festival, Tohum Kütüphanesi oluşturulmasına katkıda bulunmayı da hedefliyor. 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in festivalin tanıtım toplantısında verdiği bilgiye göre; MFÖ, Şebnem Ferah, Riff Cohen, Dubioza Kollektiv, Oi Va Voi, Aydilge ve Yasemin Mori’nin de aralarında olduğu olduğu pek çok ünlü isim ve grup, Balat Ormanı’nda sevenleriyle buluşuyor. Alana girişlerin 4 Eylül’de başlayacağı ve isteyenlerin hazırlanan kamp alanında çadır kurup konaklayabileceği Nilüfer Müzik Festivali’ne 60 bin kişinin katılımı bekleniyor. 

Mustafa Bozbey, “Türkiye’de pek çok ilke imza atacak olan festivalin ilklerinden birisi, gelirinin tamamının Ekolojik Yaşam Derneği’nin Tohum Kütüphanesi Projesi’ne aktarılacak olması. Dünyaya dair kaygılarımızı bizlerle paylaştığını düşündüğümüz katılımcılar, Festivalimize www.nilufermuzikfestivali. com internet sitesi üzerinden yapacakları bağışla katılabilecekler. Festivale katılanlar, dünya için yaşamsal ve ertelenemez bir kaygı kaynağı olan ekolojik gelecek için bir adım atmış olacaklar” diyor. Festival alanında, iki ayrı sahnenin yanı sıra oyun alanı ve gıda stantları da hazırlanıyor. Gıda stantlarında fastfood yerine yöresel kadın derneklerinin hazırladığı geleneksel tatların ağırlıklı olarak bulunması planlanıyor. Nilüfer Belediyesi, kent merkezinden ve şehir dışından gelecekler için farklı noktalardan servis sağlıyor. Servislerden yararlanmak isteyenler festivalin internet sitesinden bilgi alabiliyor.

MÜZİKSEVER KİMLERLE COŞACAK?

5 EYLÜL CUMARTESİ Ana Sahne: Korhan Futacı ve Kara Orkestra (14.30), Aydilge (16.00), Peyk (17.15), Che Sudaka (18.30), Oi Va Voi (20.00) ve Şebnem Ferah (21.30). 

Alternatif Sahne: Can Kazaz (14.00), Ah Kosmos (15.15), Cihan Mürtezaoğlu (16.45), Kalben (18.00), The Away Days (19.30), Son Feci Bisiklet (21.00).

6 EYLÜL PAZAR Ana Sahne: Yüzyüzeyken Konuşuruz (14.30), Yemen Blues (16.00), Gevende (17.15), Riff Cohen (18.30), Dubioza Kolektiv (20.00), MFÖ (21.30). 

Alternatif Sahne: Nilipek (14.00), Burcu Tatlıses (15.15), No Land (16.45), Can Güngör (18.00), Adamlar (19.30), Yasemin Mori (21.00).