SALT Galata’da zihin açıcı bir yeniden okuma

Geçtiğimiz günlerde açılan “Sanat Kullanımları: Son Sergi”de Abbas Akhavan, Refik Anadol, Futurefarmers ve Laure Prouvost’nun çalışmaları izlenebiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SALT Galata, Avrupa müzeler konfederasyonu L’Internationale’nin 2012’den bu yana sürdürdüğü 5 yıllık “Sanat Kullanımları” projesi kapsamında; Abbas Akhavan, Refik Anadol, Futurefarmers ve Laure Prouvost’nun çalışmalarını bir araya getiren sergiyi sanatseverlere sundu. 11 Haziran’a kadar devam edecek olan “Sanat Kullanımları: Son Sergi”; ziyaretçilerini “Bir kültür mekânı olarak SALT Galata’nın ne olduğu ya da ne olabileceği üzerine özgün tepkiler vermeye ve nitelikli yorumlar yapmaya” teşvik ediyor.

Sanatseverin mekânla kurduğu ilişkiyi yeniden düşünmelerine vesile olan sergide; Abbas Akhavan’ın “ağaca balta vurmuşlar”ı SALT Araştırma’da ve Tarihi Yarımada’ya bakan Kat 2’de, Futurefarmers’ın “Tohum Yolculuğu” SALT Araştırma’daki Kasa Dairesi’nin kendine özgü ortamında, Laure Prouvost’un “pürüzsüz mermerinizden parlayacak kadar yumuşak ve kavisli” işleriyse Giriş Katı ve Kat 1’de görülebiliyor. Refik Anadol’un, SALT’ın davetiyle koleksiyonlarındaki bir milyon 700 bini aşkın belgeyle yarattığı "Arşiv Rüyası" adlı medya enstalasyonunu ise -1 Kat’ta izlemek mümkün.

Mekânı yeniden keşfedin

“Sanat Kullanımları: Son Sergi”de çalışmaların yerleştirilmesi, sanatseveri SALT Galata’yı âdeta yeni baştan keşfetmeye sevk ediyor.