AKP'nin grup önergesi kabul edildi

Araç satış sözleşmesine dair kanun teklifi gündemin ön sıralarına alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AKP'nin, araç satış sözleşmelerinin noterler yerine trafik tescil şube müdürlüklerinde yapılmasına dair kanunun yürürlük tarihinin 1 Ekim 2009'a bırakılmasına ilişkin kanun teklifinin gündemin ön sıralarına alınmasına ilişkin grup önerisi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda, AKP, Danışma Kurulunda anlaşma sağlanamaması üzerine, 2 kanun teklifinin gündemin ön sıralarına alınmasına ilişkin grup önerisini Genel Kurula getirdi. Öneri lehinde söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, ön sıraya alınan 2 kanun teklifi hakkında bilgi verdi.

Kaynak, 2. el araç satışlarının noterler yerine Trafik Tescil Şube Müdürlüklerinde yapılmasına ilişkin düzenlemenin, altyapının yetersiz olması nedeniyle sakıncalar doğurduğunu söyleyerek, teklifle, araç satış sözleşmelerinin noterler yerine trafik tescil şube müdürlüklerinde yapılmasına dair kanunun yürürlük tarihinin 1 Ekim 2009'a bırakılmasının öngörüldüğünü kaydetti.

AKP'li Kaynak, kamu kurum ve kuruluşları arasında ortaya çıkan para borçlarına ilişkin uyuşmazlıklarda ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz veya haciz kararı verilmesi durumunda alacağı karşılayacak miktarda bir teminatın borçlu idare tarafından gösterilmesi halinde, borçlunun her türlü mal ve hakları üzerindeki tedbir ve hacizlerin kaldırılmasını öngören kanun teklifinin de gündemin ön sırasına alınacağını bildirdi. Vatandaşlardan gelen başvurular üzerine, SSK ve BAĞ-KUR prim alacaklarının yeniden yapılandırılması konusunda 20 günlük süre uzatımına ilişkin çalışma yaptıklarını ve siyasi parti gruplarıyla görüşerek destek aldıklarını belirten Kaynak, bu düzenlemeyi de Meclis tatile girmeden çıkarmayı planladıklarını bildirdi.

"Bu kadar değişikliği kabul edemeyiz"

Önerinin aleyhinde konuşan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türkiye'nin kurallar ve hukuk devleti ülkesi olduğunu söyledi. Kanunları uygulayan kurumlar olduğunu dile getiren Şandır, "Eğer siz iki de bir kuralları değiştirirseniz bu olmaz. Bunun Meclise yansıması da oluyor" dedi.

MHP'li Şandır, Hükümetin kendi belirlediği hükümlere göre görüşülecek kanunları saptama ve görüşme yetkisine sahip olduğunu ifade ederek, "Ancak bu kadar değişikliği kabul edemeyiz. Her salı günü Meclisin gündemi belirlenir. Fakat bugün çarşamba günü ve siz gündemi değiştirmek için öneri getiriyorsunuz" dedi. Konuşmaların ardından 2 kanun teklifinin gündemin ön sırasına alınmasına ilişkin öneri kabul edildi. Daha sonra, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmelerine geçildi.