Hasta çocuklar eğitimden geri kalmayacak

SEAH'da oluşturulan özel eğitim sınıfında hastanede uzun süreli tedavi gören okul çağındaki çocuklar için eğitim hizmeti veriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (SEAH) oluşturulan özel eğitim sınıfında, hastanede uzun süreli tedavi gören okul çağındaki çocuklar için eğitim hizmeti veriliyor.

SEAH ve il milli eğitim müdürlüğünün ortaklaşa oluşturduğu özel eğitim sınıfında, hastanede uzun süreli kalan çocuklara kreş ve ilköğretim eğitimi verilen Özel Eğitim Sınıfı açıldı.
Sınıfın açılışını yapan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, konuşmasında, eğitim alanında yapılan çalışmaların, yeni yapılan 400 yataklı hastane ile farklı bir boyut kazandığını vurguladı.
SEAH'ın fiziki şartlarının artmasıyla Türkiye'de ilk olan "anne oteli" gibi çeşitli projelerin geliştirildiğini ifade eden Büyük, bugün açılışı yapılacak özel eğitim sınıfıyla da uzun süreli tedavi gören çocuk hastaların eğitimlerinin aksamayacağını söyledi.
Milli eğitim müdürlüğünün görevlendirdiği sınıf öğretmeni ve Sakarya Üniversitesi'nden (SAÜ) gelen çocuk gelişimi öğretmenleri gözetiminde eğitim gören çocukların tedavilerinde de aksama yaşanmıyor.
Özel Eğitim Sınıfıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sakarya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz, hastanede uzun süre tedavi gören çocuk hastaların eğitimlerinden geri kalmamaları için sınıf açtıklarını söyledi.
Milli eğitim müdürlüğünün ilkokul düzeyinde bir öğretmen görevlendirdiğini aktaran Küçükyılmaz, Özel Eğitim Sınıfı'nın SAÜ'de çocuk gelişimi ve halkla ilişkiler bölümünde okuyan öğrenciler tarafından, çocuklara hitap edecek şekilde tasarlandığını ifade etti.
Küçükyılmaz, sınıfın şuan sadece ilköğretim derecesinde eğitim verdiğini belirterek, "Hastanemizde tedavi gören ilköğretim seviyesinin üstünde bir öğrenci varsa, ona da milli eğitim müdürlüğünden branş öğretmenleri talep ediyoruz. Onlarda bir program çerçevesinde tedavisini de aksamayacak şekilde öğretmen görevlendiriyor" şeklinde konuştu.

Bire bir eğitim uygulanacak"

Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Emin Uçar da öğrencilere bire bir eğitim uygulanacağını aktararak, bu eğitim sisteminin çok yararlı olacağını düşündüğünü söyledi. Daha önce görevli olduğu okulda da özel eğitim verdiğini anlatan Uçar, "O yüzden beni buraya tavsiye etmişler. Burası şimdi sadece kreş ve ilkokul 7. sınıfa kadar eğitim verebiliyoruz" şeklinde konuştu.
Veli Ayşe Özdemir ise uygulamanın çok güzel olduğunu, sınıf sayesinde hem öğrencilerin derslerinde geri kalmayacağını hem de canlarının sıkılmayacağını belirtti. Serum takılı olmadığı zaman çocuğunun sınıfa gelip resim yaptığını anlatan Özdemir, sınıfın çocukların psikolojileri üzerinde de olumlu etkilerinin olduğunu söyledi.