"Sağlık sektörü önemli bir dönüşümün eşiğinde"

Philips Pazarlama ve Medya Dünya Başkanı Blake Cahill, sağlık sektöründe geçtiğimiz yıldan bu yana geniş ürün gamlarıyla rol aldıklarını ve sağlık sektörünün önemli bir dönüşüm sürecinde olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİBEL SANCAKLI

İSTANBUL - Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinasyonunda gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’na Philips Pazarlama ve Medya Dünya Başkanı Blake Cahill konuk oldu. Cahill, sağlık sektöründe geçtiğimiz yıldan bu yana geniş ürün gamlarıyla rol aldıklarını ve sağlık sektörünün önemli bir dönüşüm sürecinde olduğunu ifade etti. Cahill, “Sağlık sektöründe firma olarak çok ciddi bir pazar payımız var. Bu payın yüzde 58’i sağlık sistemlerine geri kalan yüzde 42’si ise kişisel sağlık ürünlerine ayırdık. 2016 yılında globalde 17.4 milyar euro satış yaptık” diye konuştu.

Sağlık hizmetleri sektöründe sorunları çok kısa sürede ve ilk seferde teşhis edebilmenin önemine değinen Cahill, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu anlamda sağlık hizmetleri önemli bir dönüşümden geçecek. Örneğin üzerimize giyilebilir teknolojilerle sağlık izlenebilecek. Biz hükümetlerle, hastanelerle ve tüketicilerle bir arada çalışarak maliyetleri düşürmek için atılacak adımlarla ilgileniyoruz. Firma olarak ‘sağlık döngüsü’ diye bir konseptimiz var. İnsanlar sadece doktora gittiklerinde, hastalandıklarında sağlıklarıyla ilgilenmesinler. Sağlıklı bir yaşam için teşhis, önlem alma ve evde bakım gibi bütün teknolojileri kusursuz bir şekilde birbirine bağlantılı olarak yapılmasını öngörüyoruz.”

“Siz gelişmezseniz birileri gelip sizi kenara iter”

Değişen teknolojiler ile iş yapış biçimlerinin yanısıra tüketici ile iletişimlerde de oldukça farklı gelişmeler olduğu konusunda bilgiler veren Cahill şöyle dedi:

“Türkiye nüfusunun gençliğiyle bağlantılı olarak sosyal platformları ve teknolojiyi kullanmaya başlamada olağanüstü bir ülke. Bu iş yapış şeklimizi ve pazarlama şeklimizi değiştiriyor. Bu bağlamda Çin ve diğer ekonomilerle dijitalleşmeye adaptasyonu açısından çok benzeşiyor. Eğer siz bu konuda güncellemenizi yapmazsanız başka birileri gelip sizi kenara iter.”

‘Türkiye e-ticaret pazarında olgunlaşmalı’

Türkiye’deki e-ticaret pazarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Philips Pazarlama ve Medya Dünya Başkanı Blake Cahill şöyle dedi: “Türkiye e-ticaret pazarında lojistik ve taşımacılık gibi bir takım zorluklar nedeniyle diğer ülkelere göre biraz daha geride kalıyor. Londra’da ya da Paris’te her şey 1 saatte teslim ediliyor. O noktaya gelinmesi gerekiyor. Bu bence zamanla olacak bir şey ama şirketlerin de bu yatırımlara yönelmeleri gerekiyor. Belli markalar Türkiye’ye geldiklerinde zaten kendi evrensel çalışma şekillerini gerçekleştirebilirler. Herkes için çıta yükselecek. Rekabet etmek istiyorlarsa onlar da kendi hizmetlerini yukarıya doğru çıkaracaklardır. Türkiye bu anlamda e-ticaret pazarında olgunlaşmalı.”