‘Sağlıkta e-Dönüşüm’ masaya yatırıldı

Uyumsoft ana sponsorluğunda, Sağlık Bilişim Derneği tarafından ‘Sağlıkta e-Dönüşüm Zirvesi’, 25 Haziran tarihinde Grand Cevahir Hotel’de düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uyumsoft ana sponsorluğunda, Sağlık Bilişim Derneği tarafından ‘Sağlıkta e-Dönüşüm Zirvesi’, 25 Haziran tarihinde Grand Cevahir Hotel’de düzenlendi.  

Toplantıya, Sağlık Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Keleş, Gelir İdaresi Başkanlığı e-Defter ve Belge Yönetimi Müdürü Şahin Engin Uysal, Uyumsoft Genel Müdürü Hüseyin Şahin, Uyumsoft e-Dönüşüm Satış Kanalı Yöneticisi Volkan Şahin, Uyumsoft İş Geliştirme Koordinatörü Turgut Kayalar ile  sağlık yöneticileri, kalite birim yöneticileri, sağlık bilişim yöneticileri, mali işler yöneticileri, muhasebe uzmanları ve satın alma yöneticilerinin bulunduğu yoğun bir katılım gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Keleş’in ardından, Gelir İdaresi Başkanlığı e-Defter ve Belge Yönetimi Müdürü Şahin Engin Uysal bir konuşma gerçekleştirdi.

Şahin Engin Uysal, konuşmasında şunları söyledi:

 “e-Fatura sistemi üzerinden geçen fatura sayısı, her gün artmaktadır. Mayıs ayı içerisinde, yaklaşık 10 milyon fatura, sistem üzerinden geçmiştir. Gelir İdaresi Başkanlığı GİB, yapacağı düzenlemeler ile e-Fatura uygulaması kapsamında, önümüzdeki yakın gelecekte sisteme yeni mükellef gruplarını da dahil edecektir. e-Fatura’nın tamamlayıcı olarak, e-Arşiv uygulaması da hayata geçmiştir. Bu kapsamda, bütün faturalar elektronik ortamda oluşturulabilmektedir ve saklanabilmektedir” dedi.

"Uyumsoft, i-dönüşüm mimarı"

Türkiye’nin lider kurumsal iş sistemleri firması olarak, özel sektör ve kamu sektöründe 18 yıldır başarılı projelere imza attıklarını ifade eden Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Hüseyin Şahin, e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter gibi tüm süreçlerde Uyumsoft’un i-dönüşüm mimarı olduğunu belirtti.  

Uyumsoft’un kamu sektörü ile i-dönüşüm sürecindeki çalışmaları hakkında bilgi veren Hüseyin Şahin, şunları söyledi: 

“Uyumsoft olarak, iş dünyasının merkezinde yer alan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), Esnaf Bilgi Sistemi (ESBİS) ve Hal Kayıt Sistemi (HKS) projeleri ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Portali  projesini başarıyla hayata geçirdik. Projeler, ilgili bakanlıklar tarafından kamuoyuna açıklanmaya devam etmektedir. Aynı zamanda hassas ve karmaşık olan e-Fatura süreçlerinde, ülkemizdeki ulusal ve global ölçekteki büyük markalara, entegrasyon ve portal servisleriyle hizmet veriyoruz. e-Fatura ile başlayan e-Arşiv, e-Defter, e-Ödeme gibi devam edecek olan i-dönüşüm sürecinin mimarı Uyumsoft firmasıdır” dedi.

Binin üzerindeki firmaya i-dönüşüm ve kurumsal iş sistemleri alanında hizmet sunduklarını anlatan Hüseyin Şahin, 10 ülkeye 10 dilde kurumsal iş sistemleri alanında yazılım ve danışmanlık ihracatı yaptıklarını açıkladı.

Zirvede; e-Dönüşüm alanındaki güncel mevzuat ve elektronik kayıt alanındaki gelişmeler ile e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, e-Reçete gibi birçok konu ele alındı.

Panellerde, e-Dönüşüm değerlendirildi

Sağlıkta e-Dönüşüm Zirvesi sırasında, gün boyu düzenlenen panellerde; ‘E-Fatura sürecinde sektör sorunları ve çözümleri’; ‘e-İmza ve E-Reçete Kazanımları ve Geleceği’; ‘e-Dönüşümün hukuki boyutu’; ‘Elektronik dönüşüm alanları ve başarı örnekleri’ gibi konular masaya yatırıldı.

Sağlıkta e-Dönüşüm Zirvesi, açılış konuşmaları ve çeşitli panellerin sonunda düzenlenen Plaket Töreni ile sona erdi.