Bursa sanayi yeni nesil OSB'lerle büyüyecek

Türkiye'de organize sanayi bölgelerinin kurulmasına öncülük eden Bursa, sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda yeni nesil OSB'ler hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Bursa sanayisinin dönüşüm hamlesi için çalışmalarını sürdüren BTSO, yeni nesil Teknoloji OSB'nin ardından çevreye saygılı, enerji verimliliğini gözönünde tutan ve katma değerli üretimine fayda sağlayacak Plastik ve Kauçuk İhtisas OSB için ilk adımı attı. 
 
Türkiye'de organize sanayi bölgelerinin (OSB) kurulmasına öncülük eden Bursa, sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda yeni nesil OSB'ler hedefliyor. Teknoloji OSB (TEKNOSAB) Projesi ile kentin ve ülkenin kalkınma hedeflerine öncülük eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), şimdi de Plastik ve Kauçuk İhtisas OSB için harekete geçti. Şuan faal halde 13 OSB ile 3 ıslah OSB'nin bulunduğu, 5 bölgede de ıslah sürecinin devam ettiği Bursa'da; Gıda İhtisas OSB, Tarım İhtisas OSB ve Kimya İhtisas OSB de talepler arasında. 
 
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'nın hedeflerine ve katma değerli üretime ulaşması için yeni nesil OSB'leri zaman kaybetmeden Bursa'ya kazandırmak istediklerini söyledi. BTSO öncülüğünde hayata geçirilen Teknoloji OSB projesinin kurulma işlemlerinin 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını ve bölgedeki kamulaştırmaların yakında sona ereceğini vurgulayan Burkay, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda şimdi de Bursa'ya Plastik ve Kauçuk İhtisas OSB'yi kazandırmak için harekete geçtiklerini açıkladı. Burkay, “Oyun planımızı iyi kurmalı, geleceğin Bursa sanayisini şimdiden hazırlamalıyız. Bu noktada Oda'mızın liderliğinde kurulacak olan Plastik ve Kauçuk İhtisas OSB, çevreye saygılı ve enerji verimliliğini göz önünde tutan bir yapıda hizmet verecek. Bu bölge firmalarımızın rekabet gücüne ve katma değerli üretimine büyük fayda sağlayacak" dedi. Plastik ve kauçuk sektörünün üretim kapasitesi ile Avrupa'da ikinci, dünyada ise 7'nci sırada yer aldığını, katma değeri yüksek üretimde ise sektörün yeterli seviyede olmadığını ifade eden Burkay, firmaların sürdürülebilir büyüme ve katma değerli üretim modeline geçmesi gerektiğine işaret ederek, bu doğrultuda sektör temsilcilerinin rekabet öncesi işbirliğini artırması gerektiğini söyledi. 
 
'Nitelikli, rekabetçi ve çevreyle barışık sanayileşmeye geçilmeli'

BTSO olarak Bursa'ya değer katan projeleri kentin ortak aklıyla hayata geçirdiklerini belirten Burkay, sanayisindeki dönüşümü gerçekleştirirken, firmaların, kentin ve ülkenin sahip olduğu zenginlikleri de ortaya çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Bursa'nın birçok Avrupa ülkesinden daha fazla ihracat yaptığına dikkati çeken Burkay, “Bu noktada yeni nesil sanayi alanlarına ihtiyacımız var. Metrekaresi 600 doları aşan alanlarda katma değerli üretimi gerçekleştirmek kolay değil. BTSO bünyesinde yer alan Sektörel Konseyler'imizden gelen taleplere baktığımızda iş dünyası temsilcileri ilk olarak yeni yatırım alanları istiyor. Katma değeri yüksek yeni ve özel ürünler geliştirmek için sektörün nitelikli, rekabetçi ve çevreyle barışık sanayileşmeye geçmesi gerekiyor. Bunun için İhtisas OSB'ler çok önemli" şeklinde konuştu. 

“Plastik, kentin ve Türkiye'nin en hızlı büyüyen sektörlerinden"

BTSO Plastik ve Kauçuk sektörü 21. Komite Başkanı Kağan Yeşil, plastik sektörünün kentin ve Türkiye'nin en hızlı büyüyen sektörlerinden birisi olma özelliğini koruduğuna dikkati çekti. Sektörün özellikle ihtisas OSB kurulması için yoğun talebinin olduğunu belirten Yeşil, “Sektörlerimizin gelişimini ve dönüşümünü ancak BTSO liderliğinde yapabileceğimize inanıyoruz. Bütün bu adımlar, plastik sektöründe nitelikli üretime ve katma değeri yüksek ihracata ivme kazandıracak" ifadesini kullandı.
 
'Sektörümüze büyük katkılar sunacağına inanıyorum'

Bursa Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) Başkanı İlker Biliktü, sektörün ihtisas OSB'ye büyük ihtiyacının olduğuna işaret ederek, “BTSO'nun öncülüğünde başlayan bu adımların sektörümüze büyük katkılar sunacağına inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir