Bursa'da pazar atıklarından çiftçiye organik gübre

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kurulan pazarlardan, park ve bahçelerden toplanan organik atıklar tesiste işlenerek kompost gübreye dönüştürülüp çiftçilere bedelsiz veriliyor. Belediye Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda yıl boyunca toplanan pazar atıkları tesiste işlenerek gübre elde edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, semt pazarları park ve bahçelerdeki organik atıkların değerlendirilmesiyle depolama sahasına giden atık miktarının azaltılmasına katkı sağladıklarını bildirdi.

Kompost üretim tesisini, organik atıkların pazar yerlerinden kaynağında ayrı toplanarak çevreye verdikleri zararın azaltılması ve ekonomiye geri kazandırılması amacıyla geçen yıl kurduklarını belirten Yılmaz, kompost gübreden belediyenin bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmalarında da yararlandıklarını aktardı. Tesisin çevrede oluşan hava kirliliği ve sera gazı salınımını azalttığını, karbon ayak izini düşürdüğünü ve çöp depolama alanlarına giden atık miktarının düşmesine katkı sağladığını ifade etti.

BURSA