"İhracatta yeni pazarlara odaklandık"

Mazaka Makina Genel Müdürü Zekeriya Baykan, hali hazırda üretimlerinin yüzde 45’ini ihraç ettiklerini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN

KAYSERİ - Yurt genelinde 10 satış bayisi ve 28 servis ile hizmet veren Mazaka Makina, iş makineleri alanında satış, servis ve yedek parça hizmeti veriyor. 2015 yıl sonunda solar panel ve bariyer kazık çakma makinesinin seri üretimine başladıkları bilgisini veren Mazaka Makina Genel Müdürü Zekeriya Baykan, hali hazırda üretimlerinin yüzde 45’ini ihraç ettiklerini kaydetti. Baykan, “2017 yılında hedef pazar olarak Türki cumhuriyetlere ve Rusya’ya odaklandık. Bu pazarlardan edineceğimiz deneyimlerle AB ülkeleri ile hem ikili ticaret, hem de ortak yapacağımız çalışmaları devreye alacağız” diye konuştu.

Küresel pazarda 2014 yılı itibarıyla marka bilinirliklerini artırma hamlelerinin başladığı bilgisini veren Zekeriya Baykan, özellikle 2016 yılında kazık çakma ve güneş paneli yıkama makinelerinin ihracatıya dikkat çektiklerini iletti. Geçen yıl İran, Irak ve Yeni Zelenda’yı pazarları arasına eklediklerini bildiren Baykan, Amerika ve Yeni Zelenda’da distribütörler aracılığı ile çalıştıkları söyledi. Üretimin yüzde 45’ini ihraç ettiklerini bildiren Baykan, “2017 yılında hedef pazar olarak Türki cumhuriyetleri ve Rusya’ya odaklandık” dedi.

Öte yandan, 2016 yılında 40 olan ürün gruplarını bu yıl 60’a çıkarmak istediklerinin altını çizen Zekeriya Baykan, ayrıca yeni ürünlerin yanı sıra üretim hatlarına yeni makineler eklemeyi planladıklarını sözlerine ekledi.