İstanbul'da, 6 bin 500 hektarlık alan ağaçlandırılıyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu projesi kapsamında, ICA tarafından viyadük altlarını ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu projesi kapsamında, İçtaş Astaldi Konsorsiyumu (ICA) tarafından viyadük altlarını ağaçlandırma çalışması başladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, yıl sonuna kadar 10 viyadük altını doğaya döndürmeyi hedefleyen ICA, 3 yıldır devam ettirdiği çalışmalar bittiğinde İstanbul'a 5 milyon 100 bin ağaç ve bitki kazandırmış olacak.

Bu kapsamda Sarıyer'de düzenlenen dikim etkinliğine Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, ICA yöneticileri katıldı.

Hedef 5 milyon 100 bin ağaç ve bitki

Burada konuşan ICA Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Yatırım ve İşletme AŞ Genel Müdürü Atilla Gökçe, Orman ve Su İşleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarıyla imzaladıkları protokol çerçevesinde ağaçlandırma çalışmalarının, İstanbul ve çevresiyle, Kuzey Çevre Otoyolu güzergahında devam ettiğini belirtti.

2013'te başladıkları ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bugüne kadar 3 milyon 100 bin ağaç ve bitkiyi doğaya kazandırdıklarını vurgulayan Gökçe, "Bugün de viyadük altlarını doğaya döndürme hedefiyle ilk adımımızı öğrenci kardeşlerimizle birlikte attık. Onların da bu bilince ortak olmalarını istedik. Hedefimiz 5 milyon 100 bin ağaç ve bitkiyi doğaya kazandırmak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ilk ekolojik köprüsünün Kuzey Çevre Otoyolu güzergahında olduğunu aktaran Gökçe, şunları kaydetti:

"Ekolojik köprü hem otoyol projemiz hem de yaban hayatın korunmasında büyük önem taşıyor. Otoyolumuzun Avrupa yakası E-2 kısmının Fenertepe vahşi yaşam alanına denk gelen bölgesinde yer alan köprümüz, doğal yaşama uyum sağlayacak şekilde yeşillendirildi ve bölgedeki doğal yaşamın bir parçası haline gelmeye başladı. Yaklaşık 3 yıldır İstanbul ve çevresiyle birlikte Kuzey Çevre Otoyolu güzergahı, dinlenme tesisleri ve gişe alanlarıyla 36 viyadüğün her iki tarafında yapılan çalışmalarla, toplamda 6 bin 500 hektarlık bir alanı ağaçlandıracağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir