‘Makine yapan makinaların’ fuarı sona erdi

Metal İşleme Teknolojileri, Sac İşleme Teknolojileri, Kaynak Teknolojileri ve Otomasyon Fuarlarını tek çatı altında toplayan Bursa Endüstri Zirvesi, 68 ülkeden gelen 42 bin 116 ziyaretçi ile yoğun ilgi gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - 7 ayrı salonda 40 bin metrekarelik kapalı alanda 20 ülkeden 346 firma ve temsilciliğinin katılımıyla düzenlenen Bursa Endüstri Zirvesi, yaklaşık 500 milyon TL’lik iş hacmine ulaştı. Zirvede; CNC tezgâhlarından takım tezgâhlarına, sac işleme makinalarından ölçü kontrol sistemlerine, insanlarla çalışan robotlardan yeni nesil yazılımlara ve otomasyonlara kadar geniş ürün grubu yer aldı.

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Makina imalat sektörünün nabzı 4 gün boyunca Bursa’da attı. Fuarlar şehri olarak bilinen Bursa, kendi alanında ülkemizin en önemli ikinci fuarına ev sahipliği yaptı. Bu fuarlar ile beraber ülkemizin ve dünyanın farklı yerlerinden birçok ziyaretçi bir araya gelerek hem önemli iş bağlantıları kuruyor hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Katılımcı sayısı, ticari faaliyetler ve ziyaretçi sayıları Bursa Endüstri Zirvesi’nin sektörünün marka fuarlarından biri olduğunu gösteriyor. Zirvemiz, bu yıl da makine satışlarına yaptığı yaklaşık 500 milyon TL katkı ile hedefini yakaladı. Fuarlar, seneye de sektör profesyonellerinin ajandasında ilk sırada yer almaya devam edecek” dedi.

Fuarlarda farklı coğrafyalardan organize edilen alım heyetlerini de ağırladıklarını dile getiren Ersözlü, dünyanın çeşitli ülkelerinden binin üzerinde iş insanını Türk üreticilerle bir araya getirerek yeni işbirliklerinin kurulmasını sağladıklarını ifade etti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) makine, uzay havacılık savunma, raylı sistemler sektörü UR- GE projeleri ‘Ticari Safari’ Projesi kapsamında yerli firmalar ve yabancı iş dünyası temsilcileri B2B programı ile bir araya geldi. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, “Sektörümüz, 2017 yılında 15 milyar dolar seviyesine ulaşan ihracatını yılsonunda 17 milyar dolar barajının üzerine, 2023 yılında ise 100 milyar dolara ulaşacaktır. BTSO olarak gerek ülkemizin vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiğimiz özel projelerle, gerekse de firmalarımıza uluslararası alanda rekabet gücü kazandıran ihracat odaklı projelerimizle sektör temsilcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Fuarlar, Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliği, T.C. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleri ile düzenlendi. Bursa Endüstri Zirvesi, gelecek yıl 28 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir