Nurus, Anadolu’da sağlıklı ofisleri tanıtıyor

Nurus, sektörün gelecek nesillerini ve iş dünyasını bilgilendirmek amacıyla Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi’nde öğrenciler ve şirketlerin temsilcileri ile buluştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BESTE GÜÇER - DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Ofis mobilyalarında sağlıklı çözümler üretmeye odaklanan Nurus, sektörün gelecek nesillerini ve iş dünyasını bilgilendirmek amacıyla Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi’nde öğrenciler ve şirketlerin temsilcileri ile buluştu.

Nurus, ‘Anadolu Yolculuğu’ kapsamında düzenlediği sunum ile “Ofislerimiz ne kadar sağlıklı, sağlıklı ofis kriterleri nelerdir, işverenin sorumluluğu nedir?” gibi soruları ele aldı. Nurus Yönetim Kurulu Üyesi ve Nurus Tasarım Laboratuvarı Kurucusu Renan Gökyay, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi’nde öğrenciler ve iş dünyasından temsilcileriyle bir araya geldi. Verimli bir çalışma hayatı için özel olarak tasarlanmış ofis mobilyalarını anlatan Gökyay, çalışanların sağlığı, çalışma süresinin doğru kullanımı ve işte verimlilik gibi konulara değindi. Gökyay, uzun süredir ofiste sağlıkla ilgilendiğini belirterek, “Artık ofiste sağlığı ofisten çıkartıp iş yerinde sağlığa doğru götürüyoruz. Bırakın bizim ülkemizi, bu konu çok gelişmiş ülkelerde bile sadece ergonomiğe indirgenmiş vaziyette. Bu da koltuğun bel desteği ile anılıyor, bahsettiğimiz işin yüzde 2’si değil” dedi. Ofis mobilyalarını çok yönlü ele almaktan bahseden Gökyay, “Örneğin, oturduğunuz koltuğun kumaşı bu renge gelmek için belli kimyasallardan geçiyor. Şu an dünya üzerinde kumaşların yüzde 95’i ağır metaller kullanılarak boyanıyor. Siz de bu kimyasallarla belki de yatağınızla olmadığı kadar temas ediyorsunuz. Çok az insan işin bu kadarının farkında ve benim görevim bunlarla ilgili farkındalık yaratmak” diye konuştu.