Turhal Şeker Fabrikası'nda özelleştirme endişesi

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, "Turhal Şeker Fabrikası'nın da Sigara Fabrikası’nın durumuna düşmesinden endişe ediyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, özelleştirme kapsamında olan Turhal Şeker Fabrikası’nın özelleştirildikten sonra kapatılan Tokat Sigara Fabrikası’nın durumuna düşmesinden endişe ettiklerini söyledi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca Portföy-C grubunda yer alan Turhal Şeker Fabrikası, yaklaşık bin 500 dönüm arazide 500’ü daimi 500'ü taşeron olmak üzere bin çalışanı ile ekonomiye katkı sağlıyor. Tokat'ın Turhal ilçesinde binlerce ailenin geçim kaynağı olan şeker fabrikasının özelleştirilme kapsamındaki çalışmaları değerlendiren Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, şeker fabrikalarının grup olarak satılmasını eleştirdi. Karabük Demir Çelik Fabrikası gibi Turhal Şeker Fabrikası’nın da işçilere, kooperatife satılmasını arzu ettiklerini ifade eden Başkan Dökülen, "Turhal Şeker Fabrikası’nı alıp borcunu yıllara bölerek ödemek istiyoruz. Bu şekilde fabrika çalışarak kazandıkça ödeyelim. Yoksa bu fabrikayı çalışanların alabilecek durumu yok. Sigara fabrikası özelleştirildi şimdi orası taş yığını oldu. Turhal Şeker Fabrikası’nın da sigara fabrikasının durumuna düşmesinden endişe ediyoruz" dedi.

Başkan Dökülen, şeker pancarının kırsal bölgelerde işsizliği düşüren bir unsur olduğunu ifade ederek, "4-5 ay Tokat yöresinde pancar işi ile insanlar uğraşıyor, para kazanıyor. Pancar ekimi kalktığında işsizlik daha da artacaktır" diye konuştu.