12 bin kişinin tercihiyle yapılan proje satışa çıktı

Erguvan İnşaat Kurtköy bölgesinde inşaatına başladığı 5. projesi Erguvan Premium Residence’ı 12 bin kişiyle yaptığı anket sonucunda hayata geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Leyla İLHAN

Kurtköy’de en çok proje hayata geçiren şirketlerden olan Erguvan İnşaat, yeni projesi Erguvan Premium Residence‘ı 12 bin kişiye sorarak hayata geçirdi. Tuzla’da Teknopark İstanbul’a komşu arazide geliştirilen 178 daireli ve 10 ticari alana sahip projede konut fiyatları 295 bin liradan başlıyor. Erguvan Premium Residence’ta aylık taksitler ise 1910 TL.

Dün gerçekleştirilen projenin basın toplantısında konuşan Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı, Erguvan Premium Residence projesini isminden mimarisine kadar pek çok detayı, 12 bin kişinin katıldığı eğilim yoklaması ile belirlediklerini söyledi. Basın lansmanıyla birlikte satışlarına başladıkları projeyle ilgili eğilim anketinin sonuçlarını açıklayan Maraşlı, “buradaneolsun.com üzerinden yapılan eğilim yoklamasına katılanlardan 218 bin kişi projenin videosunu izledi.

Siteyi 64 bin kişi ziyaret etti. 12 bin kişi ankete katıldı. 87 farklı isim önerisi geldi. 3 bin farklı yorum yapıldı. 852 kişi ile birebir konuşuldu. Katılımcıların yüzde 40’ı Erguvan Premium Residence ismini önerdi. Sosyal tesisler konusunda katılımcılardan 6638 kişi kapalı yüzme havuzu, 5671 kişi balkon, 5426 kişi market, 4073 kişi sauna, 3872 kişi eşya deposu, 3587 kişi Türk hamamı, 3175 kişi akustik oda talebinde bulundu” diye konuştu.

Leed Gold sertifikalı

Projelerinin Kurtköy’ün ilk Leed Gold adayı konut projesi olduğunu anlatan Maraşlı, Erguvan Premium Residence’nın 9 katlı 2 bloklu projesinin talep üzerine ağırlıkla 1+1 , 2+1 konut tiplerinden oluştuğunu belirttti. Maraşlı, projede 9 adet 3+1 , 9 adette 4+1 daireye yer verdiklerini söyledi.

15 bin metrekareye yakın inşaat alanına sahip projede konut büyüklüklerinin 55 metrekare ile 158 metrekare arasında değiştiğini kaydeden Maraşlı, “Mimar Aykut Akın imzasını taşıyan ve modern mimariyle inşa edilen proje tamamlandığında site içinde Erguvan İnşaat’ın bir plazası bulunacak. Satış sonrasındatüm mülk yönetimi ve kiralama işlemlerinde firma yardımcı olacak. Elektrik, su, doğalgaz,vs. tüm işlemlerle site yönetimi ilgilenecek. Böylelikle kiracılar için zaman kaybı önlenmiş olacak” dedi.

Güvenle birlikte fiyatlar da artacak

2018’in Şubat ayında teslimlerin başlayacağı projede aylık 1910 lira taksitlerle ev sahibi olunabileceğini belirten Maraşlı’nın verdiği bilgiye göre, “müşteriler isterse yüzde 20 peşinatı teslime erteleyebilecek ya da yüzde 40 peşinatı 2 yıla vadelendirip, yüzde 60’ını kredi ödeyerek ayda 1910 TL’den başlayan 120 aylık kredilerle alabilecek.” Refarandum sürecini de değerlendiren Emre Maraşlı, insanların ev almak istediğini ancak ekonomik ortam ve güven sorununun bunu yavaşlattığını söyleyerek insanların refarandum sonucunu beklediğini belirtti. Maraşlı, dolar kuru oturup rahatlama olduğundan firmaların zam yapacağını bu nedenle fiyatlarda çok fazla artış olacağını öngördü.

BÖLGEMİZDE SATIŞLAR DURMADI

Sektörde zorluklar yaşandığını kendi bölgelerinde ise işlerin azalsada durmadığını söyleyen Emre Maraşlı, bunun Maltepe ve Dilovası arasında yaşayanların yine bu bölgeyi tercih etmelerinden kaynaklandığını söyledi. Bu kitlenin yoğunluğun olduğu yerlerde yaşamak istemediğini kaydeden Emre Maraşlı, “Bu nedenle projelerimizin tamamında doluluk oranları yüksek. Bu projemizin ön talebinde de sıkıntı yaşamadık” açıklamasını yaptı. Emre Maraşlı, Kartal gibi pek çok bölgede yıllık 6 bin konut satışa çıkarken, Göktürk gibi butik bir bölge olan Kurtköy'de ise 6 yılda bu kadar konutun satışa çıktığını söyledi.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA UYGUN YAPILDI

Yeşil bina mühendislik hizmetleri Altensis tarafından verilen Erguvan Premium Residence’ta su tüketiminin azaltılması için tasarrufl u su armatürleri kullanılacak. Peyzajda su tüketiminin azaltılabilmesi adına yerel – adapte olmuş bitki seçimleri yapılacak ve çatıdan toplanan yağmur suyu peyzaj sulamasında kullanılacak. Ayrıca bina kabuğu ve cam – doğrama seçimlerinde yalıtıma önem verilerek enerji verimliliği sağlanacak. Projede alternatif ulaşım seçeneklerini desteklemek ve araç kullanımı kaynaklı CO2 emisyon miktarını azaltmak için elektrikli araç şarj istasyonları ve bisiklet parkları uygulanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir