Bursa’da yabancıya ev satacak, İstanbul’da dönüşüm yapacak

Yabancıya konut satışında iddialı şirketlerden biri olan Beyttürk İnşaat, Bursa Orhangazi’de 850-900 konutluk karma bir projeye başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

yavuz-karaman-012.png

Körfezli yatırımcının tercih ettiği bölgelerin başında yer alan Bursa’nın Yalova bölgesine, yeni yeni bölgeler ekleniyor. Yabancıya konut satışında iddialı şirketlerden Beyttürk İnşaat, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yapacağı yatırımlarla yabancıya konut satışında yeni bir destinasyon oluşturmayı hedefliyor. 

Orhangazi ve çevresinin öncü yatırımlarından birine imza atacak olan Beyttürk inşaat, Orhangazi Belediyesi’nden 9 milyon TL’ye satın aldığı yaklaşık 32 bin metrekarelik arsaya yaklaşık 900 konut inşa edecek. Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, Bursa Orhangazi projesinin, karma konsepte, bölgenin tek lüks projesi olduğu belirterek, “Yatırım amaçlı konut alacak yerli ve yabancı yatırımcıları hedeflediğimiz projemizde stüdyo, 1+1 ve 2+1 daireler yer alacak. Projemiz 90 milyonluk yatırımla hayata geçecek. Bölgede arsa stokumuz bulunuyor. 2023’e kar burada 500 milyon doların üzerin yatırım plalıyoruz” diye konuştu. Projenin yapımına 30 Temmuz 2015'te başlanması teslimlerin ise Aralık 2017’de gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 

Körfez’in büyük yatırımcısını Türkiye'ye çekebilmeliyiz 

Körfez’in büyük yatırımcılarının Türkiye’yi değil Londra’yı tercih ettiğini anlatan Barman, şunları söyledi: “Zengin yatırımcılar oraya gidiyor. Türkiye şu anda, Körfez yatırımlarından çok küçük bir pay alabiliyor. Bugün Türkiye’ye yatırım yapan Körfez ülkelerinin vatandaşları B ve B+ gelir düzeyine sahip vatandaşlar. Körfez’in üst gelir grubu, zenginleri Türkiye’ye gelmiyor. Bu yatırımlar Avrupa’ya gidiyor. Türkiye’nin Körfez’in büyük yatırımcılarını çekmeye ihtiyacı var” dedi. 

Araplar yatırım için alıyor 

Türkiye’den konut alan Körfezlilerin yapısında değişim yaşandığına ve ikinci evreye geçildiğine işaret eden Barman, “İlk etapta Türkiye’den konut alan yabancılar oturmak için alıyorlardı. Bu insanlar Beylikdüzü, Esenyurt, Ispartakule, Yalova, Sapanca, Trabzon’da zaten oturmak amacıyla konutlarını aldılar. Bundan sonraki süreçte artık Körfez vatandaşları oturmak için değil, yatrım amaçlı konut alıyorlar” görüşünü aktardı. 

Bosna Hersek önemli rakip 

Yabancıya konut satışında Bosna Hersek’in Türkiye’nin en önemli rakiplerinden biri haline geldiğine işaret eden Barman, “Yatırım amaçlı konut alımında Körfezli yatırımcıların Bosna Hersek’i tercih ettiğini görüyoruz. Çünkü yatırımcı açısından ucuz konut şu anda Bosna Hersek’te üretiliyor. Bugün Körfez’e metrekaresi 5 bin, 6 bin, 10 bin TL’den konut satabileceğimiz düşünürsek bu tamamen yanlış bir algı olur. Bizim üreteceğimiz konutların metrekaresinin 4 bin 500 TL’lerin altında olması gerekiyor. Böylelikle Körfezli yatırım amaçlı konut alıcısını rahatlıkla Türkiye’ye çekebiliriz” dedi.

İstanbul projelerimize 2016'da başlamayı planlıyoruz

2016 yılının başlarında Beyttürk markasıyla İstanbul’da da konutlar üreteceklerini açıklayan Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, “Beyttürk markamızı 2016’da İstanbul’a taşıyacağız. İstanbul projelerimize 2016’nın ilk çeyreğinde başlamayı planlıyoruz. Özellikle Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm alanı ve Kağıthane ile ilgileniyoruz. 2016 içinde Orhangazi'de 2 bin 500, İstanbul’da bin olmak üzere toplam 3 bin 500 konutu satışa sunmuş olacağız” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir