İstanbul'un en pahalısı Kemerburgaz

'2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu'na göre konut fiyatlarındaki yüzde 193 artışla İstanbul'un en çok değerlenen bölgesi Kemerburgaz oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Lüks konut projelerine ev sahipliği yapan Kemerburgaz, aynı zamanda İstanbul'da en çok prim yapan bölgesi oldu.

EVA Gayrimenkul Değerleme şirketi tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre Kemerburgaz, son 5 yılda İstanbul'un en çok değerlenen bölgesi oldu. Konut projelerinin metrekare fiyatları ise 5 bin TL ile 19 bin TL arasında değişiyor. 

'2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu'na göre Kemerburgaz bölgesi 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 37, 2014'te yüzde 39, 2015'te yüzde 44 ve 2016'da yüzde 7 değer kazandı. Son beş yıla bileşik olarak bakıldığında ise Kemerburgaz konut fiyatlarının yüzde 193 arttığı bir bölge olarak İstanbul'da 34 bölge içinde 1'inci sırada yer aldı.

Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli, 2019 yılı ya da sonrasında inşa edilmesi planlanan Gayrettepe - Kemerburgaz - 3. Havalimanı raylı sistem hattının bölgeye olan talebin yükseleceğini, buna bağlı olarak konut fiyatlarında daha da artış yaşanabileceğini söyledi.

Metrekare fiyatları 5 - 19 bin TL arasında

Kemerburgaz - Göktürk bölgesindeki projelerin üst ve üst seviye gelir grubuna yönelik olduğunu dile getiren Şehirli, KDV'den arındırılmış fiyatların metrekaresinin 5 ile 19 bin liralık geniş bir aralıkta değiştiğini ifade etti.

2016 yılı ağırlıklı bölge ortalamasının metrekaresini ise 11 bin 900 TL olarak tespit ettiklerini kaydeden Şehirli, 9 proje üzerinden tip dağılımı analizi yapıldığını belirterek, en çok 3+1, ardından 2+1 ve 1+1 konut tipinin üretildiğini belirtti.

Bölgede yer alan daire ve villalar arasında geçen yıl görülen fiyat farklılıklarının ortadan kalktığını ifade eden Şehirli, prestijli firmalara ait markalı projelerdeki daire-villa fiyatları arasında farklılıklar olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir