'Petrol fiyatı düştü aniden fakirleştik'

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, dünyada yaşanan petrol krizi nedeniyle ülke ekonomisinin aniden bozulduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, dünyada yaşanan petrol krizi nedeniyle ülke ekonomisinin aniden bozulduğunu söyledi.

Buhari, başkent Abuja'da Nijerya ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nijerya'nın ekonomik açıdan zor bir dönem geçirdiğini ifade eden Buhari, petrol fiyatlarının küresel ölçekte düşüşünün Nijerya ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

Buhari, "Ben yönetimi devralmadan önce petrol fiyatları varil başına 100 dolar iken süreç içinde 37 dolara kadar düştü. Şu anda ise 40-45 dolar arasında gidip geliyor. Bu nedenle aniden fakir bir ülke olduk." ifadesini kullandı. 

Nijerya Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi Nijerya, halihazırda petrol rezervleri itibarıyla ilk on ülke arasında yer alıyor.

Nijerya, nüfusu ve doğal kaynaklarıyla ekonomik açıdan büyük bir potansiyele sahip. Ülke, 2014 yılı milli gelir hesabının yenilenmesiyle çıkan yeni rakamlara göre Güney Afrika'yı geride bırakarak Afrika kıtasının en büyük ekonomisi haline geldi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir