2 yıl içinde doğalgazsız ilin kalmaması hedefleniyor

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 2018 yılı sonunda Türkiye'de doğalgazın ulaşmadığı ilin kalmayacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zorlu Grup şirketlerinden GAZDAŞ tarafından, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde gaz yakma töreni düzenlendi. Törende konuşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, 2018 yılı sonunda Türkiye'de doğalgazın ulaşmadığı ilin kalmayacağını bildirdi.

2002 yılında sadece 6 ilde doğalgaz kullanıldığını hatırlatan Yılmaz, "Bugün 76 ilimizde 13 milyonu aşkın doğalgaz abonemiz var. Toplam yatırım tutarı ise 15 milyar civarında ancak bu tablo bizim için yeterli değil. Koşullar ne kadar zorlu olursa olsun doğalgazın ulaşmadığı 5 ilimize de ulaşmak için EPDK'ya da düşen sorumluluklar vardır.

Aralık ayında yaptığımız Ağrı ve Tunceli ihalelerinin ardından ihale ve lisanslama sürecini tamamlamayan Artvin, Hakkari ve Şırnak'tan oluşan 3 ilimizin doğalgaz ihalelerini de geçtiğimiz hafta gerçekleştirdik. 2018 yılı sonunda ülkemizde doğalgazın ulaşmadığı ilimiz kalmayacak" ifadelerini kullandı.

2 yılda 5 milyondan fazla vatandaşa ulaşmayı hedefliyorlar

Yılmaz, 2 yıl içerisinde 220 ilçede 5 milyondan fazla vatandaşa doğalgazın ulaştırılacağını belirterek, "Attığımız bu adımlar sadece doğalgazın ülkemizin en ücra köşelerine ulaştırılmasına katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda ortaya çıkaracağı yatırım ve istihdam ortamıyla ülkemizin kalkınmasına da fayda sağlayacak" diye konuştu.

220 ilçeye daha doğalgaz geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan da, "Bakanımızın talimatıyla ilçelere doğalgaz verilmesini enerji politikamızın önemli bir ayağı haline getirdik. İnşallah 2017 ve 2018 yılları içerisinde 220 ilçemizi daha doğalgaza kavuşturmayı hedefliyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

10 yılda 7 milyarlık yatırım

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ise enerjiye son 10 yılda 7 milyar lira değerinde yatırım yaptıklarını ve halihazırda 2,2 milyar liralık yatırım yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir