Enerjinin devleri Ankara'da buluşacak

Ankara'da 4-5 Ekim'de düzenlenecek Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'na, Suudi Arabistan Petrol Bakanı, ABD Enerji Bakan Yardımcısı ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanının da aralarında olduğu çok sayıda kişi katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




ANKARA - Ankara'da 4-5 Ekim'de düzenlenecek 5. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'na, Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali İbrahim Al-Naimi, ABD Enerji Bakan Yardımcısı Daniel Poneman ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanı Ashti Hawrami'nin de aralarında olduğu birçok isim ve sektör aktörü çok sayıda şirket katılacak.
ATO Congresium'da Global Enerji Derneği tarafından düzenlenecek ve açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yapması beklenen etkinlikte, "Global Ölçekte Enerji Ekonomisi", "Enerji ve Dış Politika, Türkiye'nin Bölgedeki Rolü", "Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Finansmanı", "Lisanssız Elektrik Üretimi", "Türkiye'nin Yurtdışı Petrol ve Doğalgaz Yatırımları", "Irak'ta Petrol Ve Doğalgaz Arama ve Üretim Yatırımları" ve "Atıktan Enerji Üretimi" başlıca konu başlıkları olacak.
Suudi Arabistan Petrol Bakanı Al-Naimi, ABD Enerji Bakan Yardımcısı Poneman ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanı Hawrami'nin dışında KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Fatih Birol, CANDU Kanada Bölge Başkan Yardımcısı John Saroudis ve Genel Enerji Başkanı Mehmet Sepil'in de konuşmacı olarak katılacağa konferansta, dünyanın önde gelen enerji uzmanları ve özel sektör temsilcileri sunum yapacak.
Kongrenin başkanlığını da yapacak olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, kongrenin yerli ve yabancı çok sayıda önemli ismi ve enerji sektöründe faaliyet gösteren firma yetkililerini buluşturacağını belirterek, etkinlikte sektörün geleceğinin çok yönlü ele alınacağını söyledi.
Global Enerji Derneği Başkanı Çiğdem Dilek de kongrenin Türkiye'de ve dünyada enerji üretimine ilişkin çeşitli konuların tartışılacağı bir platform olduğunu ifade ederek, "Kongrenin amacı çeşitli enerji kaynaklarının ve enerji piyasalarının tüm boyutları ile değerlendirilmesi ve en son gelişmeler ile uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp ele alınabileceği bir ortam oluşturmak" dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir