EPDK, mayısta 303 kuruluşa lisans verdi

EPDK Mayıs ayında enerji piyasalarında toplam 303 kuruluşa lisans verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Mayıs ayında elektrik, petrol, doğalgaz ve LPG piyasalarında toplam 303 kuruluşa lisans verdi.
              
Resmi Gazete'nin 8 Haziran tarihli sayısında yayımlanan ilana göre, elektrik piyasasında biri OSB dağıtım, biri tedarik ve 273'ü üretim olmak üzere toplam 275 lisans verildi.
              
Bu kapsamda, Elektrik Üretim AŞ'ye Erik HES projesi için 49 yıllığına üretim lisansı verilirken, bazı kuruluşların için otoprodüktör lisansları sona erdirilerek üretim lisansı düzenlendi.
              
Doğalgaz piyasasında, yedi tanesi sıkıştırılmış doğalgaz satış lisansı, biri de ihracat lisansı olmak üzere toplam sekiz, petrol piyasasında, beşi madeni yağ lisansı, üçü dağıtıcı lisansı, biri depolama ve biri de ihrakiye teslim lisansı olmak üzere toplam on lisans verildi.
              
LPG piyasasında ise yedi tanesi depolama lisansı, üçü de dağıtıcı olmak üzere toplam on lisansı verildi. LPG piyasasında iptal edilen lisanslara karşı kuruluşların açtığı davalar sonucunda iptal edilen beş lisansa yeniden geçerlilik kazandırıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir