EPDK'dan İspanyol firmalara yatırım daveti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Projelerimizde Türk veya yabancı ayrımı yapmıyoruz. İspanya, başta yenilenebilir enerji olmak üzere enerji sektöründeki tecrübelerini ülkemize taşıyacaktır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ve Ernst&Young Global Limited firmasının işbirliğiyle Madrid'de düzenlenen "Türkiye'de Enerji Sektörü, Fırsatlar, Görünüm ve Gelişmeler" konulu toplantıda konuşan Yılmaz, İspanya ile Türkiye arasındaki mevcut ticaret hacminin 11 milyar dolar civarında olduğunu söyledi. 

Türkiye'de 450 İspanyol firmasının, İspanya'da da 90 civarında Türk firmasının faaliyet gösterdiğini dile getiren Yılmaz, "Türkiye ve İspanya arasında enerji işbirliğinin ve yatırımın güçlenmesini istiyoruz. Şunu çok açık söylüyorum ki, projelerimizde Türk veya yabancı ayrımı yapmıyoruz. İspanya, başta yenilenebilir enerji olmak üzere enerji sektöründeki tecrübelerini ülkemize taşıyacaktır. İspanya'nın firmalarını yükselen Türkiye'nin yükselen doğal gaz ve enerji projelerinde yer almaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.  

Diğer konuşmalar 

TYDTA Başkanı Arda Ermut da son 13 yılda yatırımcılar açısından Türkiye'deki fırsatların çok geliştiğini, yeni kurallar ve kolaylıklar getirildiğini belirtti. 

Türkiye'nin enerji hedeflerini gerçekleştirmesinde İspanya'nın çok büyük katkısı olacağına inandığını kaydeden Ermut, "Türkiye, yenilenebilir enerji projeleri başta olmak üzere İspanyol firmalar için çok büyük fırsatlar sunuyor. Bu, Türkiye'nin sadece iç pazarı için değil komşu ülkeleriyle olan güçlü ihracatı da göz önüne alındığında çok geniş çaplı bir fırsattır" diye konuştu.  

Ernst&Young Global Limited'in İspanya, İtalya ve Portekiz Sorumlusu Luis Buzzi de Türkiye'nin enerji sektöründeki stratejik öneminin farkında olduklarını dile getirdi. Buzzi, Türkiye'nin, stratejik pozisyonu ve pazardaki gücü ile enerji, ulaştırma ve dağıtım sektörlerinde uluslararası yatırım şirketlerine yeni fırsatlar sunduğunun altını çizdi.  
 

Bu konularda ilginizi çekebilir