'Güçlü bir enerji ticaret merkezi olmalıyız'

Diğer sektörlerden daha hızlı gelişmeleri gerektiğini söyleyen EPDK Başkanı Yılmaz, güçlü bir enerji ticaret merkezi olmak istediklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "AB Sürecinde Türkiye'de ve Dünyada Enerji Sektöründeki Gelişmeler" konulu toplantıda güçlü bir enerji ticaret merkezi olmak istediklerini bildirdi.

Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen etkinliklikte konuşan Yılmaz, Gaziantep'te yaklaşık 10 yıldır doğalgaz dağıtım faaliyetlerinin devam ettiğini, bu süreçte 10 milyon dolarlık yatırım yapıldığını aktararak, 170 bin aboneye ulaşıldığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının geçtiğimiz günlerde açıkladığı "Milli Enerji Politikaları"na da değinen Yılmaz, "Enerji sektöründe, diğer sektörlerden daha fazla ve daha hızlı bir gelişmeliyiz. Dağıtım ve iletim hatlarımızı çağa uygun şekilde geliştirmeli ve büyütmeliyiz. Yenilenebilir kaynaklarımızın yanında yerli kaynaklarımızı da daha fazla kullanmalıyız" diye konuştu.

"Elektriğin talep bölgelerinden üretilmesi hedeflenmekte"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'deki enerji tüketiminin hızla arttığını söyleyerek, "Elektrik üretim yatırımlarını önceliklendirmede arz-talep dengesine bakılarak iletim ve dağıtım alt yapısıyla uyumlu alt yapı oluşturularak elektriğin talep bölgelerinden üretilmesi hedeflenmektedir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir