Kaçakçılık soruşturmasıyla kapanan istasyonlara af yok

Geçmişte kaçakçılık yaptığı için faaliyetten men edilen akaryakıt istasyonlarına af getiren yasa maddesi, Meclis Genel Kurulu'nda geri çekildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kiraya verdikleri istasyonları, işleticinin kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle mühürlenen istasyon sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik Torba Kanunu’na eklenen geçici madde verilen önergeyle geri çekildi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanarak Torba Kanunu’na eklenen 2013’ten önce kiraya verdikleri istasyonları, işleticinin kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle mühürlenen istasyon sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesine yönelik 65. madde TBMM Genel Kurul’unda AK Parti ve HDP milletvekillerinin verdikleri ayrı önergelerin kabulüyle çekildi.

Torba yasa kapsamında TBMM Plan ve Bütçe Komisyon’unda kabul edilen madde, kaçak akaryakıt satışı yaptığı için kapatılan istasyonların lisansının devredilerek tekrar işletilmesine izin veriyordu. 

"Kamu büyük bir zarara uğrayacaktı"

Yasa maddesinin Meclis Genel Kurulu'nda geri çekilmesine Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan da (EPGİS) övgü ve destek geldi.

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, maddenin geri çekilmesi üzerine yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Hükümet, maddeye geri çekerek vergi kaçakçılığına müsamaha göstermeyeceğini ilan etmiştir. Yasa, Komisyon'da kabul edildiği şekilde yasalaşsaydı kamu büyük bir zarara uğrayacaktı. Vergi kaçağıyla mücadele konusundaki kararlılığa da gölge düşmüş olacaktı. Söz konusu maddeyi torba yasanın dışında bırakmaya karar veren hükümeti ve yetkilileri, başta Maliye Bakanımız Naci Ağbal olmak üzere kutluyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir