Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği'nde değişiklik

Özel tüketim vergisiz veya özel tüketim vergisi düşük olan akaryakıt satışlarında temin ve satış arasında uyumsuzluk olması halinde lisans sahibinin ilgili akaryakıt temini EPDK tarafından geçici olarak durdurulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özel tüketim vergisiz veya özel tüketim vergisi düşük olan akaryakıt satışlarında temin ve satış arasında uyumsuzluk olması halinde lisans sahibinin ilgili akaryakıt temini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından geçici olarak durdurulacak.

EPDK'nın Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, petrol piyasasında faaliyet gösteren lisans sahibi şirketlerin, özel tüketim vergisiz veya özel tüketim vergisi düşük olan akaryakıt satışlarında temin ve satış arasında mutabakatsızlık tespit edilmesi durumunda, ilgili akaryakıt satışının mevzuata uygun olarak gerçekleştiği belirleninceye kadar lisans sahibinin mutabakatsızlığa konu akaryakıt temini EPDK tarafından geçici olarak durduruluracak.

Bu konularda ilginizi çekebilir