"Türkiye endüstri merkezi olacak"

Türkiye'nin doğalgazda 10 yılda 50 milyar metreküplük tüketim seviyesine ulaştığına işaret eden Turcas Petrol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aksoy, "Bundan dolayı doğalgazın dünyada bu denli bollaşması bizim için büyük bir şans ve avantaj" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turcas Petrol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Türkiye'nin enerji piyasasında yaşanan doğalgaz arz fazlasını avantaja çevireceğini belirterek, "Doğalgaz bollaştı ve Türkiye üzerinden geçtiği sürece bu sayede endüstride çok büyük üstünlükler elde edeceğiz. Türkiye bir endüstri merkezi olacak" dedi.

Aksoy, doğalgazın Türkiye için çok önemli bir enerji kaynağı olduğunu ve bu alanda Anadolu kadar gelişmeye elverişli coğrafya bulunmadığını söyledi.

Türkiye'nin doğalgazda 10 yılda 50 milyar metreküplük tüketim seviyesine ulaştığına işaret eden Aksoy, "Bundan dolayı doğalgazın dünyada bu denli bollaşması bizim için büyük bir şans ve avantaj. Çünkü biz şu ana kadar doğalgazı sadece elektrik üretimi ve ısınma için kullanıyorduk. Doğalgaz bollaştı ve Türkiye üzerinden geçtiği sürece, bu sayede endüstride çok büyük üstünlükler elde edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Daha ucuz gaz şansı var"

Aksoy, coğrafi konumu nedeniyle Türkiye'ye çeşitli kaynaklardan daha ucuz doğalgaz gelme şansı bulunduğunu vurguladı.

Beklentilerinin Türkiye'ye doğalgazın daha ucuz gelmesi olduğunu anlatan Aksoy, şöyle devam etti:

"Bizim beklentilerimiz bu yönde. O zaman Türkiye bir endüstri merkezi olacak. Yeni teknolojilerle katma değeri Türkiye'de bırakacak şekilde gelişmiş bir endüstri şekline dönüşecek. Bundan dolayı doğalgazın ucuzlaması ve bollaşması Türkiye'nin sadece bugünkü cari açığını azaltmak bakımından veya ucuz enerji sağlaması açısından değil, daha önemlisi yeni teknolojilerle katma değer katkısı açısından da önem arz edecek. Doğalgazın bollaşması ve diğer olumlu etkileri, Türkiye'de cari açığı tamamen ortadan kaldırabilecek bir üretim merkezi haline dönüşümü sağlayacak niteliktedir." 

"Rusya krizi tatlıya bağlanır"

Aksoy, 5 yıl içerisinde bu durumun gerçekleşerek Türkiye'nin bir üretim merkezi haline gelebileceğine dikkati çekerek, "Bugünden itibaren çok iyi çalışmamız gerekiyor. Özel sektör de artık farklı değil, devletle elbirliğiyle bu ülkeyi kalkındırıp hakikaten uçuracağız" ifadesini kullandı.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan krize ilişkin ise Aksoy, "Bu kriz tatlıya bağlanır. Biz her zaman her şeye pozitif bakmaya mecburuz. Ona göre de ekiplerimizi motive ederiz. Gerek Rusya gerekse Türkiye birbirine ekonomik bağlarla yaklaşan ve çok daha önemlisi son 20 yıldır halklarının birbirine kaynaştığı toplumlar haline geldi. Kısa zamanda sorunların çözüleceğini umuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir