Ulusoy Elektrik'in yüzde 30'u halka açılıyor

Ulusoy Elektrik'in yüzde 30'u ortak satışı yöntemiyle halka arz edilecek, talep toplama 13-14 Kasım'da yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Elektrik iletim ve dağıtım alanında kullanılan ekipmanların üretimini yapan ve sermayesi 40 milyon lira olan Ulusoy Elektrik İmalat ve Taahhüt ve Ticaret AŞ'nin yüzde 30'luk kısmı ortak satışı yöntemiyle halka arz edilecek.

Halka arzdan sağlanacak para ile sağlık, eğitim ve melek yatırımcı şeklinde yatırımlar planlanıyor. İş Yatırım'ın aracılık ettiği halka arz ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sait Ulusoy, "13-14 Kasım tarihlerinde talep toplanacak. 21 Kasım'da da BIST'de işlem görmeye başlaması planlanıyor" dedi. Toplam 40 milyon TL sermayesi bulunan dört ortaklı aile  şirketinin üç ortağına ait yüzde 30'una denk gelen 12 milyon TL'lik nominal değerli paylar 13.40-16.00 TL fiyat aralığından halka arz edilecek.

Fazla talep gelmesi halinde şirket sermayesinin yüzde 4.5'ine denk gelen 1.8 milyon TL nominal değerli paylar da satışa sunulabilecek. Böylece şirketin en fazla yüzde 34.5'i halka açılacak.
Şirketin halka arz edeceği payların yüzde 70'inin yabancı kurumsal yatırımcılara, yüzde 20'sinin yerli kurumsal yatırımcılara, yüzde 10'unun ise yerli bireysel yatırımcılara ayrıldı.

Toplantıda konuşan Sait Uysal, halka arzdan gelecek para ile bir vakıf kuracaklarını ve bu vakıf aracılığı ile sağlık, eğitim ve melek yatırımcı şeklinde yatırımlar yapacaklarını söyledi.
Genel Müdür Yardımcısı Enis Ulusoy ise "Şirket kendi yatırımlarını öz kaynakları ile yapabilecek durumda. Bu halka arzı kurumsallaşmak ve şeffaflaşmak adına yapıyoruz" dedi.
Şirketin halka arzından 160-190 milyon TL aralığında bir gelir beklenirken ek satışın gerçekleşmesi halinde bu gelir beklentisinin 185-220 milyon TL olduğu kaydedildi.

Ulusoy, 2015'te 300 milyon ciro hedefliyor

Ulusoy,  2015 yılında 350 milyon TL ciro elde etmeyi planladıklarını belirterek ihracatlarının 90 milyon dolar seviyesinde olduğunu ve 50'den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi.
Türkiye elektromekanik sektörünün öncülerinden olan şirket Türkiye'de yüzde 37 pazar payı sahibi. Cezayir'de 2 yıl önce bir yatırım gerçekleştiren Ulusoy Elektrik'in önümüzdeki dönemde yine Cezayir'de bir montaj tesisi ayrıca Endonezya'da da bir yatırım daha planlıyor. Türkiye'deki en büyük müşterilerinin elektrik dağıtım şirketleri olduğunu belirten Enis Ulusoy, "Dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinin ardından iş hacmimiz iki kat arttı. Önümüzdeki dönemde bunun daha çok artmasını bekliyoruz. Bu şirketler özelleştirilmeden önce devlet, nasıl olsa özelleştirilecek diye birçok yatırımı erteliyordu" dedi. Sait Ulusoy da Irak ve Suriye'nin normalleşmesi halinde bu ülkelerdeki iletim ve dağıtım altyapısı ile ilgili çok talep
geleceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir