61 ülke Türkiye’de üretilen C-HR’ın peşinde

Üretiminde ve tasarımında Türkiye damgası bulunan Toyota C-HR, hem yurtiçinde hem de yurt dışında yoğun bir talep yaşıyor. Lansman öncesinde içerde 6 bin adetlik başvuru yapılan C-HR için Avrupa’dan 100.000 adetlik talep var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selçuk ALTUN

MADRİD - Toyota, crossover pazarına C-HR ile iddialı bir giriş yaptı.

Türkiye’de üretilen ve tasarımında Türk mühendislerin yer aldığı C-HR, geçtiğimiz hafta satışa çıktı. Satışa çıkar çıkmaz da büyük bir ilgi yaşıyor.

C-HR’ın Madrid’de yapılan basın test sürüşünde açıklamalarda bulunan Toyota Türkiye Pazarlama Grup Müdürü Barış Erdim, Türkiye’de üretilen, ABD ve Kanada da dahil olmak üzere dünyanın 61 ülkesine ihraç edilecek olan Toyota C-HR’a talebin büyük boyutlara ulaştığını söyledi.

Toyota’da hiçbir ürüne bu araçta olduğu kadar talep olmadığını ifade eden Erdim, “Bütün bölge ülkeleri bu araç için yarış içindeler. Fabrikadan sadece 1 araç almak için bile büyük mücadeleler veriliyor” dedi.

Toyota C-HR için sıraya giren Avrupalıların, gelecek yıl için şimdiden 100 bin adet istediklerini belirten Erdim, yurtiçinde de bu araca çok yoğun bir ilgi gösterildiğini aktardı. Lansman öncesinde araçla ilgilenen, farklı kanallardan Toyota’ya ulaşan 6 bin müşteri kaydı gerçekleştirildiğini ve bunların yüzde 70 oranında yeni müşterilerden oluştuğunu aktaran Erdim, bu sene sonuna kadar 2 bin 650 adet, 2017 için hedef 10 bin adet C-HR satmayı hedeflediklerini açıkladı. Erdim, fabrikadan daha fazla adette araç alabilmeleri halinde rakamın artabileceğini ifade etti.

Corolla’nın yanına ikinci ana ürün

C-HR’dan “Toyota’nın bugüne kadar yarattığı en farklı otomobil” olarak bahseden Barış Erdim, bu aracı Türkiye’de Corolla’nın yanına ikinci bir ana ürün olarak konumlandırmak istediklerini söyledi.

Araç için fiyat ve performans konusunda çok büyük gerçekleştiğinin altını çizen Erdim, hibrit motor sayesinde C-HR’ın bir depoda yaklaşık olarak yüzde 50 oranında tasarruf sağladığını vurguladı. Erdim, yakıt tasarrufu yanında hibrit otomobilin sürüş keyfi açısından çok önemli avantajlar sunduğunun altını çizdi.

YERLİLİK ORANI YÜZDE 90'A ULAŞTI

Tüm dünyanın büyük ilgi gösterdiği Toyota C-HR, Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretiliyor. Türkiye’de üretilen ilk hibrit ve crossover araç olan Toyota C-HR, 9 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen törenle üretim hatlarından çıkmaya başladı. Türkiye’de üretilen ilk hibrit ve ilk crossover olan Toyota C-HR’ın yüzde 90 yerlilik oranını yakaladığı ifade ediliyor. C-HR’ın tasarımında da Türk ve ekibinin imzası var. 10 yıldır Toyota Avrupa’da görev alan Kıdemli Mühendis Mehmet Fatih Kale, C-HR’ın iç tasarımı için standartların dışında çalıştıklarını ve dokunsal kaliteye büyük önem verdiklerini söyledi. 34 yaşındaki başarılı mühendis Kale, “Toyota C-HR’ı Avrupa için tasarladık ancak iç tasarım o kadar çok beğenildi ki ana merkez Japonya bile Ar-Ge için know how’ı benim bölümümden almak istiyor” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir