Cadillac'lar kendi aralarında 'konuşacak'

Cadillac'ın 2017 model CTS sedan tipindeki araçları, trafikteki yol durumunu, olası tehlikeleri, acil durumları birbirine aktarabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merkezi ABD'nin New York kentinde bulunan lüks araç üreticisi Cadillac, 2017 model CTS sedan tipindeki araçlarına birbirleriyle "konuşma" özelliği getirdiğini duyurdu.

Cadillac'ın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Vehicle-to-Vehicle" (araçtan araca) iletişim teknolojisi bundan böyle CTS modelinin standart özellikleri arasında yer alacak.

"V2V" olarak adlandırılan bu özellik sayesinde, trafikte seyreden araçlar birbirlerine olası tehlikeleri bildirerek, sürücülere daha güvenli bir sürüş imkanı sağlayabilecek.

CTS'lere eklenen bu teknoloji, Kısa Mesafe Frekans Tanımlı İletişim (DSRC) ve Küresel Konum Belirleme Sistemi (GPS) ile çalışıyor ve yoldaki diğer arabalarla iletişime geçerek yol durumunu paylaşıyor.

Saniyede bin mesaj kapasiteli sistem sayesinde bir araç, yaklaşık 300 metre mesafedeki başka bir araca bildirim gönderiyor.

'V2V' teknolojisine sahip bir araç, belirtilen mesafe içinde ani fren yaptığında, flaşörlerini yaktığında veya kaygan yolda direksiyon hakimiyetini kaybettiğinde, aynı teknolojinin yüklü olduğu bir diğer aracı uyararak sürücüye ek bir manevra zamanı sağlıyor.

Cadillac Ürün Stratejisinden Sorumlu Global Direktörü Richard Brekus, yaptığı açıklamada, hava yastığının tanıtılmasından, "OnStar" olarak adlandırılan navigasyon, "Handsfree" (Eller serbest) konuşma ve uzaktan yardım gibi elektronik özelliklere kadar, Cadillac'ın sürüş güvenliği ve bağlantı teknolojisindeki ilerleme konularında öncülük etmeyi sürdürdüğünü belirtti.

Yeni Volvo XC60 Cenevre'de görücüye çıktı Yeni Volvo XC60 Cenevre'de görücüye çıktı

Brekus, bu teknolojinin, sürücünün görüş alanının dışında kalan bölümünde gerçekleşen bir durumu, bu özelliğin yüklü olduğu bir diğer araca aktarabildiğini ve analiz etmesini sağlayabildiğini ifade etti.

Açıklamada, araçların birbirleriyle irtibat halinde olabilmesi için bu özelliğin tümüne eklenmesi gerektiği vurgulanırken, 'V2V' teknolojisinin, ABD ve Kanada'da çıkacak 2017 model CTS'lere standart özellik olarak dahil edildiği bildirildi.

2017 model Cadillac CTS Sedan'ın ABD'deki başlangıç satış fiyatı 45 bin 995 dolar olarak belirlendi.

A'dan Z'ye 87. Cenevre Otomobil FuarıA'dan Z'ye 87. Cenevre Otomobil Fuarı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir