Dizel motor Verso'nun seri üretimine başlandı

Toyota ile BMW grubu arasında dizel motor tedarik anlaşmasının imzalanmasından 2 yıl sonra BMW motoru taşıyan ilk Toyota modeli olarak Verso 1.6 D-4D, Toyota Türkiye tarafından üretilmeye başlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Toyota'nın dizel teknolojisi ve yeni nesil çevreci teknolojiler konusunda BMW ile yaptığı iş birliği anlaşmasında ilk adım atılarak, dizel motor yelpazesini genişletecek yeni proje Toyota Verso'ya uygulandı.  

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, Toyota ile BMW grubu arasında dizel motor tedarik anlaşmasının imzalanmasından 2 yıl sonra BMW motoru taşıyan ilk Toyota modeli olarak Verso 1.6 D-4D, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ tarafından üretilmeye başlandı. Böylelikle Verso modeli, 4 dizel ve 2 benzinli motor olmak üzere daha geniş bir ürün çeşitliliğine ulaştı. 

Bu proje ile aracın mevcut konforu ve dinamik performansı korunarak, şanzıman ve araç elektroniğinin yeni motor ile birleşimi gerçekleştirildi. Verimliliği ve yakıt emisyonunu iyileştirmek amacıyla motor taşıyıcıları, çift ağırlıklı volan ve debriyaj baskı sistemi, yeni vites kutusu ve duruş-kalkış sistemi gibi parçalar yeniden tasarlandı ve geliştirildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toyota Motor Europe (TME) Başkan ve Üst Yöneticisi Didier Leroy, "BMW grubu ile tarihsel iş birliğimiz 2 yıl önce başladı. Bu iş birliğinin ilk adımı olan dizel motorlu Verso projesinde, Toyota ve BMW çalışanlarından oluşan 200 kişilik büyük bir ekip görev aldı. Bu ekibin bütün üyeleri takım ruhu çerçevesinde yüksek verimlilikle çalıştı. Projenin her aşamasında gösterdikleri adaptif esneklik ve yüksek kalite performansı için tüm Toyota Türkiye çalışanlarına da ayrıca teşekkür ederim. İlk ortak projenin başarıyla tamamlanması, iş birliğimizin doğru bir karar olduğunun kanıtıdır" ifadelerini kullandı. 

Toyota Türkiye Genel Müdür ve Üst Yöneticisi Orhan Özer de Toyota ve BMW iş birliğinin ilk adımı olan dizel motorlu Verso'nun seri üretimine başlanmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, şunları kaydetti: 

"Toyota Türkiye olarak, bu zorlu projeyi yürütmek üzere seçilen ilk üretim tesisi olmanın gururunu duyuyoruz. Bugün TMMT'nin tarihi açısından önemli günlerden biri olup, Toyota'nın küresel başarısına katkıda bulunmak için gösterdiğimiz çabalar açısından da yeni bir kilometre taşıdır. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında üretimine başladığımız Corolla Sedan'ın yanı sıra, dizel motorlu yeni Verso'nun da müşteri beklentilerini karşılayarak, Türkiye'de ve diğer pazarlarda global Toyota satışlarını arttıracak önemli bir rol üstleneceğine inanıyorum" 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, Sakarya'da bulunan tesislerinde, Verso serisini üreten tek tesis olmasının yanı sıra Haziran ayından bu yana yeni nesil Corolla'yı da üretiyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir