Elektrikli Opel, ilk kez Norveç'te

Opel, elektrikli modeli Ampera-e'yi ilk kez Norveç yollarına çıkarıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Opel'in ilk tamamen elektrikli modeli olan Ampera-e, Avrupa pazarına Norveç ile adım atıyor. Ampera-e 15 Aralık itibariyle ülkede satılmaya başlanacak. Norveç'in seçilme sebebi ise devletin elektrikli araçlar için verdiği büyük teşvikler.

Norveç'te elektrikli araçlardan satış ve kiralamada herhangi bir vergi alınmazken, bu araçlar ile otoyol, feribot ve belediye otoparklarından ücretsiz yararlanmak mümkün. Yıllık vergileri de düşük olan elektrikli araçlar, şirket aracı olarak kullanıldığında bu vergilerden yüzde 50 indirim daha yapılıyor.

Opel Ampera-e'ler, Amerika'nın Michigan eyaletinde bulunan Orion fabrikasında üretilecek ve 2017 yılının ilk çeyreğinde Norveç'teki müüşterilerine teslim edilmeye başlanacak. Daha sonra Almanya, Hollanda, Fransa ve İsviçre'ye satışlar başlayacak.

Opel, yeni elektriklisinin 500 km menzil sunduğunu açıklarken, bu rakamın sürüş özelliklerine, coğrafi ve iklimsel şartlara göre değişebileceğini vurguluyor. Yine de açıklanan 500 km'lik menzilin, en yakın rakibine göre 100 km daha fazla olmasına dikkat çekiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir